.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 15:42

Yamaha YZ85 2019 - Το νέο μεγάλο σχολείο Motocross!

 

Με ολοκαίνουργιο κινητήρα, ανάρτηση, κ.α.

Η νέα μοτοσυκλέτα motocross YZ85 της Yamaha για νεαρούς αναβάτες διαθέτει πολλές βελτιώσεις που εστιάζουν στις επιδόσεις και την εργονομία. Με ολοκαίνουργιο κινητήρα, ανάρτηση και πολλά άλλα, η YZ85 έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αναβάτες του bLU cRU να κερδίσουν την είσοδό τους στο victorYZone με νικηφόρες επιδόσεις και ασυναγώνιστη αξιοπιστία.

Ολοκαίνουργιος κινητήρας

yamaha yz85 2019 5

Η YZ85 του 2019 χρησιμοποιεί έναν νέο υγρόψυκτο, δίχρονο κινητήρα 85 κ.εκ. που διαθέτει εισαγωγή στροφαλοθαλάμου με ανεπίστροφη βαλβίδα και μηχανικό σύστημα YPVS (Yamaha Power Valve System). Σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμένο κύλινδρο και την κεφαλή, τον στροφαλοθάλαμο, τον στρόφαλο, τη ράβδο σύνδεσης, το κιβώτιο ταχυτήτων, την εξάτμιση και τη μονάδα CDI, ο νέος κινητήρας παρέχει ευρεία ισχύ σε όλο το εύρος στροφών, χωρίς απώλειες της μέγιστης ισχύος στις υψηλές σ.α.λ.

Ανανεωμένο πλαίσιο και βελτιωμένη εργονομία

yamaha yz85 2019 7

Το διπλό ημιπεριμετρικό χαλύβδινο πλαίσιο της YZ85 του 2019, το αφαιρούμενο υποπλαίσιο και το ανασχεδιασμένο ψαλίδι αλουμινίου παρέχουν αίσθηση ευελιξίας, αξιόπιστο χειρισμό και εύκολη συντήρηση. Στα εργονομικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η επίπεδη, άνετη σέλα, το ρυθμιζόμενο σε τέσσερις θέσεις κωνικό τιμόνι αλουμινίου και οι μοχλοί με ρυθμιζόμενη πρόσβαση, για άνεση και ευκολία στην κίνηση σε μια ευρεία γκάμα σωματότυπων νεαρών αναβατών.

Αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης

yamaha yz85 2019 15

Για το 2019, το νέο πιο άκαμπτο σωληνάκι του μπροστινού φρένου με νέα διαδρομή βελτιώνει την αίσθηση του φρεναρίσματος, ενώ τα δισκόφρενα κυματοειδούς τύπου προσφέρουν βελτιωμένες επιδόσεις αυτοκαθαρισμού και ψύξης. Ο μπροστινός δίσκος των 220 χλστ. και ο πίσω δίσκος των 190 χλστ. παρέχουν μεγάλη και υψηλής ακρίβειας ισχύ φρεναρίσματος.

Εύκολα ρυθμιζόμενη ανάρτηση με σπειροειδές ελατήριο KYB

yamaha yz85 2019 13

Η νέα YZ85 διαθέτει το δοκιμασμένο σε αγώνες, πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι με σπειροειδές ελατήριο KYB® 36 χλστ. με ενιαίους εξωτερικούς σωλήνες και κωνικό σχήμα για να προσφέρει τη βέλτιστη ισορροπημένη ακαμψία. Αυτό παρέχει εξαιρετικό χειρισμό, απόσβεση κραδασμών και εύκολη ρύθμιση, για νικηφόρες επιδόσεις. Το πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με μοχλικό KYB® χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης που είναι προσαρμοσμένα στο νέο πλαίσιο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της YZ85

yamaha yz85 2019 11

• Νέος υγρόψυκτος, δίχρονος κινητήρας 85 κ.εκ. με σύστημα YPVS
• Πλαστική ανεπίστροφη βαλβίδα ρητίνης και νέος θάλαμος διαστολής
• Αυξημένος λόγος συμπίεσης 8,2-9,6:1
• Νέο κιβώτιο 6 ταχυτήτων κοντών σχέσεων
• Ελαφρύ και αποδοτικό ψυγείο μεγάλου πυρήνα
• Πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 36 χλστ. KYB®
• Νέα καλύμματα πιρουνιού ανθεκτικά στις προσκρούσεις
• Νέοι κυματοειδείς δίσκοι και σωληάκια φρένων
• Ρυθμιζόμενο σε 4 θέσεις κωνικό τιμόνι αλουμινίου
• Νέο ψαλίδι αλουμινίου για εύκολη ρύθμιση της αλυσίδας
• Πίσω ανάρτηση Monocross με μοχλικό
• Κομψό στυλ και γραφικά εμπνευσμένα από τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 15:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha YZ250F 2019 Yamaha YXZ1000R SS SE 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon