.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 11:31

EICMA 2017 - Yamaha Niken 2018

 

Επίσημη παρουσίαση επί ευρωπαϊκού εδάφους

 

Η πρώτη τρίτροχη μοτοσυκλέτα παραγωγής παγκοσμίως, το Niken της Yamaha, παρουσιάστηκε επισήμως μετά το Tokyo και σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο Μιλάνο.

Η εταιρεία κάνει λόγο για μια μοναδική εμπειρία οδήγησης που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό φυσικά στο ζεύγος των μπροστινών τροχών. Υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, απόλυτη σιγουριά και αίσθηση παρόμοια, όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται, με αυτή της χάραξης του χιονιού με πέδιλα του σκι.

Τα μπροστινό σύστημα, βασίζεται σε ένα μηχανισμό οδήγησης μη παράλληλων αξόνων τύπου Ackermann, στα άκρα του οποίου στηρίζεται από ένα ζεύγος πιρουνιών για κάθε τροχό, με το μετατρόχιο να έχει την “συγκρατημένη” τιμή των 410 χλστ.

yam niken static 7

Σύμφωνα με την Yamaha, η μέγιστη γωνία κλίσης που μπορεί να επιτευχθεί με το Niken, είναι 45 μοίρες, ωστόσο πέρα από την συμπεριφορά στις στροφές, έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα και στην σταθερότητα του συνόλου σε υψηλές ταχύτητες.

Ένα ψαλίδι με μήκος μεγαλύτερο κατά 15 χλστ. σε σχέση με το MT-09 εξασφαλίζει την σταθερότητα, ενώ με την τοποθέτηση της σέλας 50 χλστ. πιο πίσω, η κατανομή του βάρους βρίσκεται στο ιδανικό 50:50 μπροστά και πίσω.

yam niken static 10

Το πλαίσιο είναι υβριδικού τύπου αποτελούμενο από ατσάλινο χωροδικτύωμα το οποίο συνδυάζεται με πλάκες αλουμινίου στην περιοχή έδρασης του ψαλιδιού.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τρικύλινδρος CP3 των MT-09, XSR900 και Tracer 900, για τον οποίο όμως δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί τιμές ισχύος. Στον τομέα των ηλεκτρονικών, τo Νiken εξοπλίζεται με τρία riding modes, που σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει YCC-T “ηλεκτρικό” γκάζι, Traction Control δύο επιπέδων με δυνατότητα απενεργοποίησης και cruise control, το οποίο λειτουργεί πάνω από τα 50 χλμ./ώρα.

organa

Φυσικά υπάρχει ABS, ενώ αξίζει επίσης να αναφερθούν ο υποβοηθούμενος συμπλέκτης ολίσθησης καθώς και το quick shifter που επιτρέπει γρήγορες εναλλαγές στις σχέσεις.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 18 λίτρα τα οποία προσδίδουν -σύμφωνα με την Yamaha- αυτονομία 300 χιλιομέτρων. Τέλος το Niken έχει προβολέα και πίσω φως LED.

Φωτογραφίες στατικές


Φωτογραφίες κίνησης


promo video


video παρουσιάσης



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 10:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 – Yamaha Tenere 700 World Raid 2018 EICMA 2017 - Yamaha MT-09 SP »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon