.
Κατηγορία Vespa
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 11:00

EICMA 2017 – Vespa Sprint / Sprint S 125 & 150

 

Hi-tech πινελιές στην πιο “αθλητική” Vespa

 

Οι δύο εκδόσεις της Sprint, μεταφέρουν στο σήμερα την κληρονομιά σημαδιακών μοντέλων που έγραψαν την δική τους ιστορία, όπως η SS90 και η Primavera ET3. Για το 2018, αναβαθμίζονται τεχνολογικά και αισθητικά, εκπροσωπώντας την mini – από πλευρά διαστάσεων- άποψη της Vespa αλλά με τις γνωστές maxi δυνατότητες στον καθημερινό στίβο.

Πλέον οι Sprint εξοπλίζονται με λαμπτήρες LED στο εμπρός όσο και στο πίσω τους φως, ενώ το σύστημα “bike finder” (αναβοσβήνουν τα φλας του scooter με το πάτημα ενός κουμπιού στο μπρελόκ για να το εντοπίζει κανείς εύκολα σε αχανή parking), καθώς και το αυτόματο άνοιγμα της σέλας από απόσταση (πάλι μέσω του control), ανήκουν στον standard εξοπλισμό.

Σημαντικότερη τεχνολογική αναβάθμιση όμως, αποτελεί η τοποθέτηση μιας έγχρωμης TFT οθόνης 4,3 ιντσών της οποίας το περιεχόμενο των πληροφοριών και της λειτουργίες της, μπορεί να ελέγξει ο αναβάτης από έναν πολυδιακόπτη στο δεξί grip.

Πέραν των απαραίτητων ενδείξεων (ταχύτητα, οδόμετρα, στάθμη καυσίμου και άλλα) η οθόνη λειτουργεί και ως σημείο αναφοράς για την multimedia πλατφόρμα της Vespa (VMP) η οποία συνδέεται μέσω app με το smartphone του αναβάτη και προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων, όπως διαχείριση του κινητού από τα χειριστήρια στο τιμόνι,  ακρόαση play list μουσικής (πάντα με σύνδεση bluetooth σε ακουστικά στο κράνος) απάντηση σε εισερχόμενες κλήσεις και πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων μέσω φωνητικής εντολής.

Η σέλα είναι μοναδικά σχεδιασμένη για τις εκδόσεις Sprint, όπως επίσης και μερικοί μοναδικά διαθέσιμοι χρωματισμοί για τα εν λόγο μοντέλα: Γκρι, Γκρι ματ και κροκί.

Οι Sprint και Sprint S, θα είναι διαθέσιμες με δύο εκδόσεις κυβισμού του γνωστού τριβάλβιδου i-get κινητήρα της Piaggio, στα 125 και 150 κ.εκ., με την απόδοση στους 10,5  12,7 ίππους αντιστοίχως.

Τέλος, όπως και για κάθε μοντέλο Vespa, διαθέσιμη με την κυκλοφορία των νέων Sprint, θα είναι και μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, όπως ψηλή ζελατίνα, χρωμιωμένη σχάρα, top case, συναγερμός και πολλά άλλα, ώστε οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες να διαμορφώσουν τα οχήματα τους όπως θέλουν σε αισθητικό και πρακτικό επίπεδο.



  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 11:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 - Vespa Primavera 2018 Vespa x Saint Laurent by Anthony Vaccarello »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon