.
Κατηγορία Vespa
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 12:41

EICMA 2023 - Vespa Primavera και Sprint S 2024

Ανανέωση σε εμφάνιση και εξοπλισμό και δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Με ιστορία που κρατά από τη δεκαετία του 1960, τα ονόματα Primavera και Sprint συνιστούν με λαμπρή και μακρόχρονη σελίδα εμπορικής επιτυχίας για τη Vespa, συνεχίζοντας ως σήμερα με σύγχρονη τεχνολογία και το μέλλον μπροστά τους, καθώς ανανεώθηκαν εκ νέου και αποκαλύφθηκαν στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου.

Η αρχή γίνεται με την εμφάνιση, όπου οι Ιταλοί φρέσκαραν τα δύο μοντέλα τους επανασχεδιάζοντας το μπροστινό τους μέρος, φορώντας νέες ζάντες - πεντάμπρατσες στην Primavera και εξάμπρατσες στη Sprint S - και νέες λεπτομέρειες όπως το διακοσμητικό στο μπροστινό φτερό της Primavera, ενώ ανανεώθηκαν και οι σέλες τους με νέα καλύμματα.

Vespa Primavera 125 Arancio Impulsivo 13.jpg

Βελτιώσεις έχουμε και στην τεχνολογία των Vespa Primavera και Sprint S, καθώς η έκδοση Tech της πρώτης αποκτά keyless έλεγχο του κεντρικού της διακόπτη, από τον οποίο ανοίγει επίσης η σέλα.

Νέα όργανα που παντρεύουν το αναλογικές ενδείξεις με μια οθόνη LCD 3 ιντσών θα βρίσκονται στα περισσότερα μοντέλα των δύο οικογενειών (εκτός των Primavera Tech 125, 150 και Elettrica), επιτρέποντας έτσι και την ενσωμάτωση της σουίτας συνδεσιμότητας και multimedia Vespa MIA, η οποία είναι στάνταρ εξοπλισμός στη Vespa Primavera Tech και προαιρετική σε όλη την υπόλοιπη γκάμα.

Vespa Sprint S 125 Blu Eclettico 13.jpg

Οι Primavera Tech 125, 150 και Elettrica επενδύονται με μια πολυτελέστερη έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με περισσότερες δυνατότητες επιλογές απεικόνισης (ημερήσια/νυκτερινή).

Τέλος, τα φώτα σε όλα τα μοντέλα γίνονται πλήρως LED, συμπεριλαμβάνοντας και τα φλας, σε όλα τα μοντέλα Primavera και Sprint S.

Vespa Primavera Elettrica Verde Amabile 10.jpg

Οι επιλογές κινητήρων για τις δύο συγγενείς οικογένειες περιλαμβάνει τους γνωστούς θερμικούς κινητήρες 50, 125 και 1250 κυβικών εκατοστών συμμορφωμένους κατά Euro 5+, αλλά από φέτος πληθαίνουν με την προσθήκη δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Οι Vespa Primavera Elettrica και Vespa Sprint S Elettrica φορούν κατά βάση την ηλεκτρική μονάδα που γνωρίζουμε από την GTS Elettrica από το 2018 στην έκδοση μοτοποδηλάτου, δηλαδή με τελική ταχύτητα 45 km/h για τα σχετικά διπλώματα οδήγησης ΑΜ. Εξαίρεση αποτελεί ξανά η Primavera Tech που φορά την πιο ελεύθερη μορφή του ηλεκτροκινητήρα με τελική 60 km/h.

Vespa Primavera Elettrica Verde Amabile 13.jpg

Μια σπουδαίας σημασίας διαφορά στις ηλεκτρικές Primavera και Sprint είναι πως, σε αντίθεση με την πρώτη Elettrica, οι μπαταρίες τους είναι αφαιρούμενες για να μπορούν να φορτιστούν από την άνεση του σπιτιού ή του χώρου εργασίας, μακριά από το σκούτερ.

Ως μας έχει συνηθίσει η Vespa, οι νέες Primavera και Sprint S θα έρθουν το 2024 σε μια σειρά ζωντανών και νεανικών χρωμάτων.

Vespa Primavera S 125 Giallo Curioso 12.jpg

Primavera: λευκό Bianco Innocente, μαύρο Nero Convinto, πράσινο Verde Amabile, πορτοκαλί Arancio Impulsiveo και μπλε Blu Energico
Primavera S: μπεζ Enveloping Beige, μαύρο Nero Convinto και κιτρινο Giallo Curioso
Primavera Tech: μπλε Blu Energico και γκρίζο Grigio Enusiasta, αμφότερα με διακοσμητικά γραφικά
Sprint S: λευκό Bianco Innocente, μαύρο Nero Convinto, πράσινο Verde Ambizioso, κόκκινο Rosso Coraggioso και μπλε Blu Eclettico.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon