.
Κατηγορία Royal Enfield
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 13:45

Royal Enfield – Ξεκαθαρίζει (κάπως) το τοπίο με το Bullet

Οι ειδήσεις και οι πληροφορίες που έρχονται από την Ινδία, σχετικά με τα νέα μοντέλα και τις όποιες εξελίξεις για αυτά, είναι πάντα… “ομιχλώδεις” και δεν βγάζεις εύκολα άκρη.  

Για παράδειγμα, τον τελευταίο καιρό, υπήρξαν κάποιος πληροφορίες για τα Bullet της Royal Enfield, την μακροβιότερη σειρά μοτοσυκλετών, που έκαναν λόγο ακόμα και για διακοπή της παραγωγής τους, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτα σίγουρο.

Το θέμα έχει να κάνει με τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που πρόκειται να ισχύσουν από τον Απρίλιο στην Ινδία και στις οποίες, τα τροφοδοτούμενα μέσω καρμπιρατέρ Bullet που πωλούνται στην ινδική αγορά, δεν μπορούν να συμμορφωθούν.

Για τον λόγο αυτό, η Royal Enfield εξελίσσει μια νέα μονάδα αερόψυκτου μονοκύλινδρου κινητήρα, τροφοδοτούμενο μέσω ψεκασμού, ο οποίος θα πληροί τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί.

Βέβαια, το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι τα “ψεκαστά” Bullet θα “τσιμπήσουν” σε τιμή και έτσι η Royal Enfield αποφάσισε ότι “βιώσιμη” στην Ινδική αγορά θα είναι μόνο η έκδοση των 350 κ.εκ., με την μεγαλύτερη, στα 500 κ.εκ. να καταργείται.

Τι θα συμβεί όμως με τα Bullet που εξάγονται στις δυτικές αγορές; To 500άρι, που προοριζόταν για εξαγωγή, είχε ήδη σύστημα ψεκασμού στην τροφοδοσία (και ΑΒS), ωστόσο με τις επερχόμενες Euro 5 προδιαγραφές, ίσως να χρειαστεί μια αναπροσαρμογή στα νέα δεδομένα.    

Η δήλωση πάντως ανθρώπου “μέσα” από την Royal Enfield, ήταν ότι η παραγωγή της έκδοσης 500 θα διακοπεί στην Ινδία, για λόγους κόστους, χωρίς να αναφέρεται κάτι περισσότερο, που να αφορά την Ευρώπη.  

Ακόμα λοιπόν δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, ωστόσο είναι θετικό ότι συνεχίζεται η παραγωγή της σειράς και δεν έχουμε καθολική απόσυρση της. Υποθέτουμε, ότι σε λίγο καιρό θα ξέρουμε περισσότερα σχετικά με τις αποφάσεις της εταιρείας για τα “εξαγώγιμα” Βullet.     

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon