.
Κατηγορία Royal Enfield
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 14:33

Royal Enfield – Ο νέος μονοκύλινδρος κινητήρας, σε δοκιμές

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το μοντέλο Thunderbird σε δοκιμές αλλά αυτή την φορά ξέρουμε, βάση της είδησης που αναρτήσαμε πριν λίγες ημέρες, ότι αυτό θα φέρει τον νέο μονοκύλινδρο κινητήρα που εξελίσσει η εταιρεία και ο οποίος θα αντικαταστήσει τις παλιότερες μονάδες 350 και 500 κ.εκ.

Το Thunderbird του 2020 λοιπόν, εντοπίστηκε στους δρόμους της Ινδίας και αν και δεν πρόκειται για αντιπροσωπευτικό δείγμα των κλασικών μοντέλων της εταιρείας, έχοντας μια πιο σύγχρονη, cruiser / roadster υπόσταση, ξέρουμε ότι θα φέρει το νέο μοτέρ της εταιρείας, που θα συμμορφώνεται με τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, Bharat Stage VI.

Φυσικά η τροφοδοσία του γίνεται μέσω ψεκασμού, ενώ για την σχεδίαση του, έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνογνωσία που ανέπτυξε η Royal Enfield σε συνεργασία με το R&D τμήμα της στην Βρετανία, για την δημιουργία των δικύλινδρων 650 Continental GT και Interceptor.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο μοτέρ θα εφαρμοστεί σε μια ανανεωμένη σειρά Bullet ή αν Royal Enfield το χρησιμοποιήσει μόνο σε μια γκάμα πιο σύγχρονων προτάσεων όπως το Thunderbird.

2020 royal enfield thunderbird spied 1

Η χωρητικότητα του είναι επίσης ένα θέμα για το οποίο ακούγονται διάφορες φήμες. Ενώ αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 350 κ.εκ. τώρα πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να είναι λίγο πιο μεγάλο, αλλά όχι περισσότερο από τα 400 κ.εκ.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την άνοιξη του 2020, όπου και θα εφαρμοστούν οι νέες προδιαγραφές ρύπων στην Ινδία, όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει, αφού η Royal Enfield οφείλει να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως για να συμμορφωθεί σε αυτές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 14:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon