.
Κατηγορία MV Agusta
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 12:20

MV Agusta Turismo Veloce RC 2017

 

Fast & Exclusive τουρισμός για μόλις 250 τυχερούς

 

Η MV Agusta παρουσίασε επίσημα το περιορισμένης παραγωγής Turismo Veloce RC 2017, με μοναδική βαφή, race kit και αρκετές ακόμα «γρήγορες» λεπτομέρειες και βελτιώσεις, για Premium τουρίστες με αγωνιστικές ορέξεις.

 MCP7521

Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 800 κ.εκ. που χρησιμοποιεί η Turismo Veloce του 2017 διαθέτει μαύρο φινίρισμα, ενώ στα φώτα βρίσκουμε λαμπτήρες LED και σώματα DRL (Daylight Riding Light) σε χαρακτηριστικά σχήματα που δίνουν μοναδική εμφάνιση στο Turismo Veloce RC.

MV Agusta RC2554 web

Η έκδοση RC ξεχωρίζει από την βασική με την πρώτη ματιά, λόγω της αγωνιστικής βαφής Reparto Corse, ενώ θα παραχθεί μόλις σε 250 αντίτυπα.

Βελτιώσεις & αλλαγές

 MCP7570

Επιπλέον αλλαγές σε σχέση με την βασική έκδοση βρίσκουμε στο μπροστινό φτερό που είναι από ανθρακόνημα, και στις σφυρήλατες ζάντες που διαθέτουν design που τονίζει το χαμηλό τους βάρος, ενώ για τα γονίδια τους υπεύθυνη είναι η F4RC.

Οι αλλαγές συνεχίζονται με ένα νέο γρανάζι που… «βοηθά την ομαλή μετάδοση και την ακρίβεια» -ναι... δεν καταλάβαμε ακριβώς για ποιο γρανάζι μιλάμε.

 MCP7369

Ξανασχεδιασμένη είναι η σέλα συνεπιβάτη για βελτιωμένη εργονομία και άνεση στο ταξίδι, ενώ οι μπροστινές βάσεις του κινητήρα έχουν αυξήσει την ακαμψία του πλαισίου και βελτιώσει τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Αρκετές είναι όμως οι αλλαγές στον τρικύλινδρο κινητήρα με τον ανάποδα περιστρεφόμενο στρόφαλο που στόχο έχει τη μείωση κραδασμών και θορύβου. Νέοι είναι οι οδηγοί των βαλβίδων στην κεφαλή, για αυξημένη αξιοπιστία, νέος και ο τεντωτήρας της καδένας, για μείωση μηχανικών θορύβων, νέες και οι σχέσεις στην μετάδοση.

Καινούργιο είναι και το κιβώτιο των 6 σχέσεων, για ταχύτερες και πιο ακριβείς αλλαγές. Βελτιωμένη εμφανίζεται η μίζα, για αυξημένη αξιοπιστία και αντοχή.

 MCP7492

Πέρα από τις μηχανικές αλλαγές, βελτιώσεις έχει δεχθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα MVICS 2.0 (Motor & Vehicle Integrated Control System) με νέο shifter EAS 2.0 (Electronic Assisted Shift Up & Down), και Traction Control 8 επιπέδων, με την δυνατότητα απενεργοποίησης.

Οι πρώτες βελτιώσεις έχουν γίνει στην μονάδα ελέγχου του κινητήρα, με στόχο την πιο γλυκιά απόδοση σε όλες τις συνθήκες. Στη συνέχεια, ξανασχεδιάστηκαν οι χάρτες του κινητήρα  (Flexible ‘Tourism’, Full-Power ‘Sport’ και ‘Rain’ με περιορισμό ισχύος στους 80 hp), για ακόμα καλύτερη και πιο εκλεπτυσμένη απόδοση.

 MCP7499

Βελτιώσεις όμως έχει γίνει και στο hardware των ηλεκτρονικών, με νέα εξαρτήματα στο Ride By Wire, για μέγιστη ευαισθησία, απόκριση και βελτιωμένο έλεγχο στο γκάζι.

Οι ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της Turismo Veloce RC παρέχουν συνεχώς τις βέλτιστες ρυθμίσεις, με τη βοήθεια του αλγόριθμου Skyhook που έχουμε δει και σε άλλες high-end μοτοσυκλέτες.

 MCP7481

Τέλος, στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε ένα GPS της Garmin, πλαϊνές βαλίτσες 30 λίτρων, κεντρικό σταντ, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ και cruise control.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 12:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MV Agusta Dragster 800 RC 2017 EICMA 2016: MV Agusta Brutale 800 RR 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon