.
Κατηγορία Kymco
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 11:11

Kymco G-Dink 300i ABS Euro 4

 

Ανανέωση σε εμφάνιση και εξοπλισμό

 

Η Kymco συνεχίζει να γεμίζει τη γκάμα της με σκούτερ διαφόρων ικανοτήτων και, με έμφαση στους μεσαίους κυβισμούς, προχωρά στην ανανέωση ενός δημοφιλούς μοντέλου της. Το G-Dink 300 φρεσκάρεται μετά από 6 χρόνια στην αγορά.

Το πρώτο που θα παρατηρήσει κανείς είναι η εμφάνιση, στην οποία η Kymco απευθύνει τη δέουσα προσοχή ώστε το G-Dink να διατηρεί τις γραμμές του προκατόχου του, αλλά να δείχνει φρέσκο. Βασικός υπεύθυνος γι’ αυτό είναι η νέα μάσκα, απαλλαγμένη από τις μεγάλες πλαστικές γρίλιες που χαρακτήριζαν το μοντέλο του 2012.

Μηχανικά το G-Dink δεν έχει σημαντικές αλλαγές, εκτός φυσικά της προσαρμογής στις Euro 4. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας 271 cc με ψεκασμό τηε Ιαπωνικής Keihin αποδίδει 22.3 hp στις 7,570 rpm και ροπή 2.3 kg.m στις 6,250, αναλαμβάνοντας να κινήσει τα 183 κιλά του σκούτερ - στα οποία προσμετράται και το ρεζερβουάρ των 9.5 λίτρων.

SPDMT

Όσον αφορά στα νέα στοιχεία του, εμφανώς διατηρείται η λογική του πρακτικού σκούτερ με χώρους φορτώματος, όπως αυτό εκφράζεται από το εντελώς οριζόντιο πάτωμα, αλλά και τον ογκώδη αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Μιλώντας για τη σέλα, ο αναβάτης κάθιεται πλέον λίγο πιο χαμηλά απ’ όσο στο υπάρχον μοντέλο, στα 760 χιλιοστά από το έδαφος.

Νέα είναι και τα όργανα του G-Dink 300i, συνδυάζοντας αναλογικά ρολόγια με ψηφιακή οθόνη. Μπορεί να μην υποστηρίζει το Noodoe και τις χάρες του ΑΚ550, αλλά εκπέμπει μιαν αίσθηση πολυτέλειας και δεν του λείπει τίποτε από πρακτική πληροφορία.

Παράλληλα, η Kymco έχει φροντίσει ώστε ο αναβάτης να έχει στη διάθεσή του δύο πρίζες φόρτισης 12 V, μια εκτεθειμένη κάτω από το τιμόνι και άλλη μία κλειδωμένη στο ντουλαπάκι στην ποδιά.

Sottosella 1

Στη διαδικασία προσαρμογής του νέου G-Dink 300i στην πραγματικότητα των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, η Kymco το εξόπλισε με μια νέα κεντρική μονάδα (ECU), για την οποία διαφημίζει πως εξασφαλίζει καλύτερη οικονομία καυσίμου. Παράλληλα, αυτή συνεργάζεται με μια νέα μονάδα ABS, ενισχύοντας την ασφάλεια του σκούτερ που τσουλάει πάνω σε τροχούς 13 ιντσών μπροστά και 12 πίσω.

Δεν είναι γνωστό αν και πότε το νέο G-Dink θα έρθει προς τα μέρη μας. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως είχε πρωτοπαρουσιαστεί από την Kymco ως μοντέλο 2017 και τώρα έφτασε στην αγορά της Ιταλίας. Είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα (γκρι, μπλε και κόκκινο), προς €4,790 – δηλαδή στην ίδια τιμή που κόστιζε το προηγούμενο μοντέλο στη γείτονα χώρα.

Laterale cavalletto

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 11:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon