.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 11:06

HondaCBR 600RR / ABS - 2013

Με τον αέρα των MotoGP

 




Η Honda επενδύει στην κατηγορία των 600 κυβικών supersport την ώρα που οι υπόλοιπες εταιρίες τοποθετούν απλά νέα αυτοκόλλητα στις μοτοσυκλέτες τους (εκτός Kawasaki).

Νέα περιφερειακά

Το νέο CBR 600 RR για το 2013 έχει δεχθεί επανασχεδιασμένα πλαστικά περιφερειακά τα οποία δημιουργούν ένα νέο μπροστινό τμήμα. Το fering είναι τελείως νέο όπως και τα φωτιστικά σώματα μπροστά, τα οποία είναι πιο μεγάλα και θυμίζουν κάπως τα νέα scooter της Honda. Το αποτέλεσμα όμως είναι πως η μοτοσυκλέτα δέχεται 6,5% λιγότερη πίεση από τον αέρα, πάντα κατά την Honda. Οι αλλαγές δεν είναι μόνο οπτικές μιας και η Honda τοποθέτησε στο 600 το νέο μπροστινό σύστημα της Showa Big Piston με διάμετρο καλαμιών στα 41mm. Το νέο πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστινό σύστημα προσφέρει 3,5 φορές αυξημένη πίεση στα εσωτερικά του λόγω των μεγαλύτερων εμβόλων, με στόχο να είναι πιο προοδευτικό στη λειτουργία του δίνοντας αίσθηση, πρόσφυση και άνεση. Βελτιώσεις έχει δεχθεί και το αμορτισέρ το οποίο χρησιμοποιεί σαν άνω βάση αυτή του ψαλιδιού, ενώ διαθέτει και νέες εσωτερικές ρυθμίσεις.
Τα φρένα του αφορούν ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων στους δίσκους των 310mm ενώ το CBR χρησιμοποιεί και ηλεκτρονικό σταμπιλιζατέρ τιμονιού, HESD (Honda Electronic Steering Damper). Οι τροχοί με τις δώδεκα ακτίνες έρχονται απευθείας από το CBR 1000RR.

Βελτιώσεις και στον κινητήρα

Όσον αφορά στον κινητήρα, έμφαση δόθηκε στην μείωση του θορύβου κατά 3db αλλά και στην νέα μονάδα ελέγχου της ηλεκτρονικής ανάφλεξης, ECU. Αυτή βελτιώνει τον ψεκασμό δίνοντας νέα χαρακτηριστικά στην απόδοση της δύναμης και της ροπής.
Η έκδοση ABS περιλαμβάνει το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος της Honda που συνδυάζεται με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο CBS, το οποίο μοιράζει την πίεση μεταξύ των δύο τροχών για αποτελεσματικότερο φρενάρισμα.

Φωτογραφίες CBR 600RR

Φωτογραφίες CBR 600RR ABS

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 11:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda NSS 300 Forza - 2013 Honda CB 150R 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon