.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 11:32

Honda CB 150R 2013

Παρουσιάστηκε στην Ινδονησία

 




Στην Ινδονησία παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Honda CB150R, ένα μικρό μοτοσυκλετάκι πόλης, της κατηγορίας street ή καλύτερα, city fighter. Το νέο CB 150R που παρουσιάστηκε στο Jakarta Motorcycle Show, κινείται από τον κινητήρα του Honda CB150R στο οποίο και βασίζεται.

Στα χνάρια του CBR

Διαθέτει πλαίσιο trellis με σωλήνες στρογγυλής διατομής και χυτούς τροχούς ενώ το στυλ του θυμίζει μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα. Με την αγορά της Ινδίας να κατακλύζεται από μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού φαίνεται ότι η κίνηση της Honda καθόλου τυχαία δεν είναι.
Όπως και το CBR150R το οποίο έκανε επιτυχία στην Ινδία το 2012, αναμένεται και η naked έκδοσή του να έχει αντίστοιχη πορεία. Αναμένεται μάλιστα να δούμε στο άμεσο μέλλον και μία naked έκδοση του CBR250R στο οποίο θα απουσιάζει και εδώ το πρώτο R μαζί με τα fering αλλά και την σκυφτή θέση οδήγησης.

Το CB150R διαθέτει όρθια θέση οδήγησης και χώρους για δύο επιβαίνοντες, προβολέα ίδιο με την μικρή σειρά CBR, συμβατικό μπροστινό σύστημα και φρένα που αποτελούνται από δίσκους και δαγκάνες – τρόμπες της Nissin.
Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος με σύστημα κίνησης βαλβίδων DOHC (δύο εκκεντροφόρους  τέσσερις βαλβίδες) ενώ αποδίδει 17,6 ίππους στις 10.500σ.α.λ. Η ροπή του φτάνει στα 12.66 Nm στις 8.500σ.α.λ. ενώ η μετάδοση διαθέτει έξι σχέσεις.

Ποιότητα Honda

Φαίνεται ότι με το πλαίσιο και αναρτήσεις που διαθέτει, τον δυνατό κινητήρα αλλά και το συνολικό του στήσιμο, θα είναι ιδανικό για καθημερινή μετακίνηση με στυλ μέσα στην πόλη.
Πριν ακόμη μπει στην παραγωγή, εμφανίστηκαν και οι πρώτες βελτιωμένες εκδόσεις από οίκους του εξωτερικού, με ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα, νέα φρένα, εξάτμιση, και διαφορετικούς χρωματισμούς. Φαίνεται ότι στην Ινδία οι μικροί κυβισμοί έχουν μεγάλο κοινό λόγω τιμής, και η Honda έχει ένα λόγο παραπάνω να διαθέτει μία σοβαρή πρόταση.
Άγνωστο ακόμη αν θα το δούμε να πατάει τους τροχούς του στην Ευρώπη αλλά αν γίνει αυτό και ακολουθήσει την τιμολογιακή πολιτική της Ινδίας, θα αποκτήσει πολλούς θαυμαστές.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 11:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « HondaCBR 600RR / ABS - 2013 Honda MSX 125 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon