.
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 17:09

Κρίση μικροτσίπ και στα MotoGP - Δεν φτάνουν οι εγκέφαλοι

Η συνεχιζόμενη, από ότι φαίνεται, κρίση προσφοράς ημιαγωγών επηρεάζει το μεγαλύτερο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας στον κόσμο.

Ένα απροσδόκητο πρόβλημα (ακόμα) φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν τα MotoGP για το 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες εξ Ιταλίας, η Magneti Marelli, που κατασκευάζει τις ECU ή τους «εγκεφάλους» των μοτοσυκλετών, όπως αλλιώς τους γνωρίζουμε, μπορεί να μην είναι σε θέση να παράξει αρκετά κομμάτια για να δώσει σε όλες τις ομάδες.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά: Όπως είναι γνωστό, όλες οι μοτοσυκλέτες MotoGP χρησιμοποιούν κοινό εγκέφαλο, τον οποίο κατασκευάζει η Magneti Marelli. Για το 2023, οι κεντρικές μονάδες ελέγχου είναι ανασχεδιασμένες και κάποιες έχουν ήδη φτιαχτεί και φτάσει στα χέρια των εργοστασιακών ομάδων. Όμως η Magneti Marelli δεν βρίσκει αρκετά μικροτσίπ ώστε να κατασκευάσει επαρκή αριθμό ECU για όλες τις ομάδες, με σοβαρό κίνδυνο να μην έχει λυθεί το πρόβλημα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.  

Οι πιθανές λύσεις είναι: Είτε θα χρησιμοποιηθούν οι παλιές μονάδες, είτε μόνο οι εργοστασιακές ομάδες θα έχουν πρόσβαση στις νέες ECU για αρχή. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι μιλάμε για την μονάδα την ίδια και όχι για το λογισμικό της, το οποίο θα είναι κοινό σε όλες τις ομάδες. Οι νέες ECU του 2023 είναι σχεδιασμένες με μεγαλύτερη μνήμη και δυνατότητα ταχύτερης λειτουργίας.

Στα paddocks, οι απόψεις διίστανται, καθώς οι Honda και Ducati δεν βλέπουν ουσιαστική διαφορά μεταξύ της παλιάς και της νέας ECU, όμως η Aprilia έχει δηλώσει ότι η νέα ECU τους έφερε κάποια προβλήματα, καθώς η ανάπτυξη της δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon