.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 20:23

Ducati - Επίσημα motocross μοτοσυκλέτα με Tony Cairoli στην εξέλιξη της

Και με κάθε επισημότητα πλέον, η εταιρεία με έδρα τη Μπολόνια υπέγραψε συμφωνία με τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross, Antonio Cairoli, ως αναβάτη εξέλιξης της νέας, motocross μοτοσυκλέτας της.

Πίσω από την έντονη φημολογία, εδώ και δύο χρόνια η Ducati δούλευε πάνω σε ένα πρωτότυπο που θα κάνει το ντεμπούτο του την επόμενη σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα Motocross, με στόχο την επικύρωση των τεχνικών λύσεων που έγιναν στη μοτοσυκλέτα στην πίστα. Αυτή η στρατηγική επιβεβαιώνει την προσέγγιση που διακρίνει τη Ducati στην ανάπτυξη των πιο σπορ και υψηλών επιδόσεων μοντέλων της, δηλαδή να ξεκινά από τον αγωνιστικό ανταγωνισμό και στη συνέχεια να βγάζει αντίστοιχες μοτοσυκλέτες στο κοινό της. Όπως αναφέρει η Ducati, πρόκειται για ένα πολυετές έργο που θα δημιουργήσει μια πλήρη σειρά κινητήρων και μοτοσυκλετών εκτός δρόμου. Τα μοντέλα θα γίνουν σταδιακά μέρος μιας οικογένειας μοτοσυκλετών, ξεκινώντας από το motocross.

Ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, σχολίασε: «Είμαι περήφανος που ανακοινώνω την είσοδο της Ducati στο Motocross. Ένας εντελώς νέος κόσμος για τη Ducati στον οποίο θέλουμε να φέρουμε το ταλέντο μας στο σχεδιασμό ελαφριών μοτοσυκλετών, με εξαιρετικά εξαρτήματα και υψηλές επιδόσεις και - πάνω απ 'όλα - που μπορεί να ενθουσιάσει όλο και περισσότερους μοτοσυκλετιστές. Ακριβώς όπως πιστεύουμε ότι η πίστα είναι το καλύτερο εργαστήριο για την ανάπτυξη και τη δοκιμή των μοτοσυκλετών που θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμες σε πελάτες και λάτρεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με έναν αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή όπως ο Tony Cairoli, ο οποίος, μαζί με το πάθος και την αφοσίωση πολλών από εμάς εδώ στο Borgo Panigale, θα συμβάλει στο να κάνει τη Ducati ικανή να προσφέρει προϊόντα πολύ υψηλών επιδόσεων στους παθιασμένους πελάτες της όπως έχουμε αποδείξει στην άσφαλτο. Το project είναι εφικτό χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνει την επιθυμία μας να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέους κόσμους, να μιλήσουμε με νέους μοτοσυκλετιστές και επομένως να μεγαλώσουμε την κοινότητα της Ducati

Ducati_MX2.jpg

Ο Antonio Cairoli πρόσθεσε: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που γίνομαι μέρος του σύμπαντος της Ducati, που ήταν πάντα σύμβολο του ιταλικού πνεύματος σε όλο τον κόσμο και που ξεκινώ αυτή τη συναρπαστική νέα περιπέτεια, σε ένα εξ ολοκλήρου ιταλικό project. Το να μπορώ να συνεισφέρω στην ανάπτυξη της motocross μοτοσυκλέτας από Borgo Panigale είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μια πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα».

Η Ducati υπέγραψε επίσης πολυετή συμφωνία με τη Maddii Racing, μια από τις πιο έμπειρες ομάδες στους αγώνες Motocross, η οποία θα είναι η δομή αναφοράς για τις αγωνιστικές δραστηριότητες MX και θα λάβει μέρος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross 2024 με τον Alessandro Lupino, οκτάκις Πρωταθλητής Ιταλίας και νικητής του 2021 MXoN, ο οποίος υπέγραψε επίσης συμβόλαιο με τη Ducati ως αναβάτης αγώνων και δοκιμών.

Στα πολύ ενδιαφέροντα του όλου εγχειρήματος είναι και η χρήση του δεσμοδρομικού συστήματος βαλβίδων και στις προσεχείς χωμάτινες σειρές της. Φυσικά, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες αφού οι πληροφορίες ρέουν προς το παρόν με το σταγονόμετρο. Με την Triumph να έχει επίσης μπει στις χωμάτινες αρένες, είναι ασφαλές να πούμε ό,τι ξημερώνει μια νέα εποχή ανταγωνισμού στην κατηγορία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 20:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon