.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 13:58

Ducati Hyperstrada 820 2013

Η τουριστική εκδοχή του motard!

 




Μία νέα έκδοση παρουσιάζει η Ducati για το Hypermotard, με τουριστικές διαθέσεις. Το νέο Hyperstrada είναι βασισμένο στο νέο Hypermotard 820 και είναι η σύγχρονη εκδοχή τουρισμού, με δυνατότητες για ατελείωτα παιχνίδια.

Δύναμη και τεχνολογία


Το νέο Hyperstrada διαθέτει τον νέο κινητήρα των 821 κυβικών, Testastretta 11° και αποδίδει 110 ίππους. Ο κινητήρας των 821 κυβικών αποδίδει 110 ίππους στις 9.250 σ.α.λ. και 9,1 χιλιόγραμμα ροπής στις 7.750 σ.α.λ. Η συμπίεση βρίσκεται στο 12,8:1 και η εσωτερικές διαστάσεις του δικύλινδρου V στο
88mm x 67.5mm. Η Ducati αναφέρει για τον νέο κινητήρα πως τα σημαντικά service είναι απαραίτητο να γίνονται κάθε 30.000χλμ, γεγονός που μειώνει σημαντικά τα έξοδα συντήρησης.
Διαθέτει νέο πλαίσιο trellis design και νέα πλαστικά περιφερειακά με αεροδυναμική σχεδίαση. Νέα τελείως είναι και η εξάτμιση που βρίσκεται τοποθετημένη στο δεξί μέρος της μοτοσυκλέτας, και καταλήγει σε μονό τελικό.
Για την τουριστική χρήση έχει τοποθετηθεί ψηλότερη ζελατίνα για προστασία από τον αέρα, πλαϊνές βαλίτσες και σχάρα για τοποθέτηση βαλίτσας ή τσάντας στο πίσω μέρος. Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια με του Hypermotard 820.
Τα φρένα του αποτελούνται από δίσκους 320mm μπροστά με τετραπίστονες ακτινικής τοποθέτησης monoblock δαγκάνες της Brembo, και 245mm για πίσω.

Κορυφαία ηλεκτρονικά

Τα κορυφαία ηλεκτρονικά έρχονται αυτούσια από το Hypermotard 820 και αφορούν το Ducati Safey Pack το οποίο περιλαμβάνει το τελευταίας γενιάς ABS τριών σταδίων, το Traction Control οκτώ επιπέδων, αλλά και Riding Modes για κάθε στυλ οδήγησης.  Το γκάζι ελέγχεται ηλεκτρονικά με σύστημα ride-by-wire ενώ στα riding modes η μοτοσυκλέτα αποκρίνεται ως εξής: Στο Sport αποδίδει 110 ίππους με “High” – δυνατή απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού και περιορισμένο έλεγχο από το Traction Control ενώ το ABS ρυθμίζεται στο 1 ώστε να δίνει το δυνατότερο φρενάρισμα με μειωμένο σήκωμα του πίσω τροχού.
Στο Touring riding mode αποδίδει πάλι τους ίδιους ίππους με “Medium” – μεσαία απόκριση στο γκάζι, με το σύστημα traction control να επεμβαίνει περισσότερο και το ABS να βρίσκεται στο 2 – ελέγχοντας το φρενάρισμα και την ανασήκωση του πίσω τροχού.
Στην επιλογή Urban riding ο κινητήρας αποδίδει 75 ίππους με το γκάζι να βρίσκεται στο Low, το ABS να βρίσκεται στο 2 και το traction control να ελέγχει την ανασήκωση του πίσω τροχού.
 
Η επιλογή Wet αφήνει πάλι 75 ίππους με χαμηλή απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού, ενώ το traction control επεμβαίνει στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ και το ABS μπαίνει στο 3, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 00:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Hypermotard 820 2013 Ducati Diavel Strada 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon