.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 09:46

Ducati - Ξεκίνησε η παραγωγή των Scrambler 2023

Μετά από μία χρονιά-ορόσημο για την ρετρό σειρά της Ducati, η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή της νέας γενιάς της μοτοσυκλέτας.

Με επίσημη ενημέρωση, η Ducati ξεκινάει την παραγωγή της πιο πρόσφατης γενιάς των Scrambler της, στο εργοστάσιο του Borgo Panigale. Η χρονιά του 2022 ήταν εμβληματική για την οικογένεια των Scrambler, αφού οι πωλήσεις της σειράς ξεπέρασαν τις 100.000 μονάδες.

Η ολοκλήρωση της πρώτης μονάδας της νέας σειράς των Scrambler εορτάστηκε κατάλληλα, με την παρουσία του Claudio Domenicali, επικεφαλής της Ducati ο οποίος πραγματοποίησε την παραδοσιακή τελετή του «βαπτίσματος», ενώ στην συνέχεια ακολούθησε πάρτι στο κτίριο Finitura e Delibera Estetica του βιομηχανικού συγκροτήματος, 

Όπως είχαμε γράψει και στο ανάλογο μας άρθρο, τα νέα Ducati Scrambler αναμένονται στις αντιπροσωπείες μέσα σε αυτό τον μήνα, οπότε μένει μόνο να τα δούμε και από κοντά. Η σειρά Ducati Scrambler 2023 θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις: Icon, Full Throttle και Nightshift. Εξακολουθούν να τροφοδοτούνται από τον αερόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα των 803 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 73 ίππους, ενώ διατίθεται και στην περιορισμένη έκδοση των 35kw εν είδει διπλώματος Α2. Πλέον όμως, είναι κατά 2,5 κιλά ελαφρύτερος. Πλαίσιο και το ψαλίδι έχουν αναθεωρηθεί συμβάλλοντας στην συνολική απώλεια βάρους της τάξης των 4 κιλών, ενώ στα της γεωμετρίας συναντάμε τροχό 18 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω, αμφότεροι με ελαστικά Pirelli MT60 RS. Τα φρένα είναι της Brembo, με έναν αρκούντος σεβαστό δίσκο των 330 χλστ. μπροστά.

Για το 2023, τα Scrambler αποκτούν γκάζι ride-by-wire κάτι που συνεπάγεται και δυο Riding Modes, Road και Wet. Το Cornering ABS είναι πλέον στο στάνταρ εξοπλισμό, όπως και το Ducati Traction Control. Επιπλέον, όλα τα Scramblers δεύτερης γενιάς διαθέτουν οθόνη TFT 4,3 ιντσών στη θέση του πολυοργάνου, η οποία είναι έτοιμη για το σύστημα πολυμέσων της Ducati, σε σύνδεση με το smartphone.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 09:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon