.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 08:10

Ducati Streetfighter V4 SP2 2023 – Αν αξίζει να το κάνεις, αξίζει και να το... παρακάνεις

Το ακραίο «γυμνό» superbike των Ιταλών είχε ξεπεράσει έτσι και αλλιώς το φάσμα της υπερβολής, με το 2023 να το βρίσκει στους ίδιους ρυθμούς.

Σε περιορισμένη και αριθμημένη προφανώς παραγωγή, η ιδιαίτερη αυτή έκδοση του Streetfighter V4S έρχεται ομοίως ελαφρά φρεσκαρισμένη ως προς το σχεδιασμό αλλά και την όποια… χρηστικότητα, όπως στην περίπτωση του ρεζερβουάρ καυσίμου. Τα χρώματα έχουν σκοπό να αναδείξουν την εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος καθώς παραπέμπουν στο look των Panigale R κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών της Ducati για το WSBK.

SP2B23.jpg

Ο κινητήρας των 1.103 κ.εκ. αποδίδει 208 ίππους στις 13.000 στροφές και πάνω από 12 κιλά ροπής, συμπλέοντας με τους Euro5 κανονισμούς, όχι όμως αν στο γλυκό των 208 ίππων έχει προστεθεί η αγωνιστική εξάτμιση της Akrapovic που κάνει τους ίππους 220(!) και τα κιλά ροπής 13! Η όλη δύναμη χαλιναγωγείται από μια πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων στην πλέον updated έκδοση της ενώ πέραν του λογισμικού, σοβαρή δουλειά κάνει και το hardware. Και τι hardware δηλαδή, με τις ημιενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins με το SmartEC 2.0, τον συμπλέκτη STM-EVO SBK, τις φρενάρες Stylema της Brembo κ.α.

SP2C23.jpg

Τέλος, τι να πρωτοπούμε για την εμφάνιση, μιας και ο θησαυρός είναι κυριολεκτικά.. άνθρακας. Παντού όμως, μιας και οι 5μπρατσες ζάντες έχουν βρει και αυτές το δρόμο του ανθρακονήματος, εξοικονομώντας 1,4 κιλό από εκείνες από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Με το SP2 να ζυγίζει 196,5 κιλά πλήρες υγρών και με τα αντίστοιχα αγωνιστικά κιτ 191,5, φτάνουμε στην αναλογία ίππου/βάρους 1.06/0.48 και 1.15/0.52, αντίστοιχα. Έτσι και αλλιώς με την τιμή να αναμένεται στις πάνω από 40.000 ευρώ, κανείς δεν είναι πως είναι για πολλούς, σε αυτό το ακραία εκκεντρικό και στυλάτο.. «υπερατού».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon