.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 10:29

Dayang TMV 450 Timo – Νέο Cruiser με V2 μοτέρ

Ένα όνομα που το ξέρουμε πολύ καλά στην Ελλάδα, με μία μοτοσυκλέτα που στοχεύει να «χτυπήσει» σε μία πολύ δημοφιλή κατηγορία στην Κίνα αυτή την στιγμή.

Μπορεί οι συνάδελφοι μας από το εξωτερικό, να μην γνωρίζουν την Dayang όπως δηλώνουν στα ανάλογα ρεπορτάζ, αλλά στην Ελλάδα την ξέρουμε πολύ καλά, από δίκυκλα και παπιά των προηγούμενων δεκαετιών. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Κίνα και, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής στην χώρα της, παρουσίασε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον cruiserάκι μεσαίου κυβισμού, το TMV 450 Timo.

To μοντέλο χρησιμοποιεί κινητήρα V2, στα 450 κυβικά που αποδίδει 48 ίππους –μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα αν το μοντέλο θα έρθει Ευρώπη και πως, αλλά από άποψης κάλυψης των απαιτήσεων του Α2, είναι αν μη τι άλλο έτοιμο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μοντέλο έχει αναπτυχθεί πλήρως in-house από την Dayang και ακόμη δεν υπάρχουν αναλυτικότερες πληροφορίες για αυτό. Στυλιστικά, πάντως, το αποτέλεσμα είναι αισθητικά ευχάριστο και περνά με ευκολία, τον χαρακτήρα cruiser προς τα έξω .

Αξίζει να σημειωθεί η ύπαρξη Traction Control (!) στο μοντέλο, μία από τις ελάχιστες πληροφορίες για αυτό που γίνονται γνωστές, όπως και η ύπαρξη έγχρωμης ψηφιακής οθόνης ενδείξεων. Θα το δούμε στην Ευρώπη; Προς το παρόν δύσκολο, αλλά ποτέ μην λες ποτέ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 10:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon