.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 13:01

LiveWire S2 Mulholland – Ηλεκτρική «Αμερικάνα» με γονίδια Harley

Αυτή είναι η νέα, ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα της LiveWire, που ξεκίνησε ως τμήμα της H-D και στην συνέχεια πήρε τον δικό της δρόμο, βαφτισμένη με το όνομα μίας θρυλικής διαδρομής στο Los Angeles.

Η LiveWire παρουσίασε, πριν λίγα 24ωρα, την νεά ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της με το όνομα S2 Mulholland. Πρόκειται για ένα μοντέλο του οποίου η ύπαρξη, είχε αποκαλυφθεί ανεπίσημα αρκετά νωρίς, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και σας είχαμε μεταφέρει την ανάλογη είδηση -αναφέροντας και την σύνδεση της νέας μοτοσυκλέτας, με την ήδη υπάρχουσα S2 Del Mar. H νέα μοτοσυκλέτα περιγράφεται ως «performance cruiser» από την εταιρεία, πάμε να την δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Η νέα Mulholland μοιράζεται τα περισσότερα της τμήματα με την πλατφόρμα της Del Mar, ήτοι μιλάμε για μία μπαταρία χωρητικότητας 10,5 kW και ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 84 ίππων και 27 kgm ροπής. Η LiveWire ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο θα έχει τελική ταχύτητα της τάξης των 159,3 χιλιομέτρων την ώρα, με δυνατότητες επιτάχυνσης από 0 σε 100 χλμ/ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία ανακοινώνεται στα 91 μίλια ή 147 περίπου χιλιόμετρα με μία φόρτιση, σε μικτό κύκλο -σε αστικό κύκλο, η αυτονομία αυτή μειώνεται στα 88,5 χιλιόμετρα (55 μίλια). Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί με φορτιστές επιπέδου 1 ή 2, με την ελάχιστη ανακοινώσιμη ώρα επαναφόρτισης τα 78 λεπτά (από το 20% στο 80%) ή τα 142 λεπτά για πλήρες γέμισμα από άδεια, μέσω ταχυφορτιστή Level 2.

To στυλ της μοτοσυκλέτας μελετήθηκε έτσι ώστε να είναι στοχευμένα λιτό, σε μία προσπάθεια να έλξει τους αναβάτες που εκτιμούν «την σύνδεση μεταξύ μηχανήματος και ανθρώπου», ενώ πολύ έντονη είναι η χρήση «πράσινων» και βιώσιμων υλικών στην κατασκευή της Mulholland – Η εταιρεία αναφέρει, μεταξύ άλλων, σύνθετα υλικά από βιομηχανική κάνναβη στα φτερά εμπρός και πίσω, αλλά και τμήματα από ανακυκλωμένα δίχτυα αλιείας και σέλα από σιλικόνη χωρίς την χρήση δέρματος ή πετρελαιοειδών.

Οι τροχοί της μοτοσυκλέτας είναι διαμέτρου 19 και 17 ιντσών, εμπρός και πίσω, με ελαστικά από την Dunlop Roadsmart IV, ενώ τα φρένα παρέχει η Brembo με σύστημα Cornering ABS. Στα ηλεκτρονικά περιλαμβάνεται επίσης ρυθμιζόμενο φρένο ηλεκτροκινητήρα και Traction Control, με Cornering λειτουργία. Το εμπρός πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ η πίσω ανάρτηση ρυθμίζεται ως προς την απόσβεση επαναφοράς και την προφόρτιση του ελατηρίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο σε αγορές εκτός Βόρειας Αμερικής, από το 2025.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 13:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon