.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 10:44

Game Over Cycles – Νέο custom αριστούργημα-αναφορά στον James Hetfield

Μία θεαματική «low rider» μοτοσυκλέτα, εμπνευσμένη από ένα από τα αυτοκίνητα του κιθαρίστα και τραγουδιστή της μεγαλύτερης heavy μπάντας στην ιστορία, Metallica.

Η Game Over Cycles, μια εταιρεία custom μοτοσυκλετών από την Πολωνία, παρουσιάζει την τελευταία της προσαρμοσμένη μοτοσυκλέτα, εμπνευσμένη από τον James Hetfield των Metallica και το Auburn 852 Boattail Speedster του 1936 του, με το όνομα "Slow Burn".

Σχεδιαστές από την Πολωνία κατασκεύασαν την custom μοτοσυκλέτα ως «αδελφό όχημα» στο κλασικό αυτοκίνητο του διάσημου μουσικού.

Οι γραμμές του αμαξώματος της μοτοσικλέτας αντικατοπτρίζουν ακριβώς το σχήμα του Slow Burn και η κατασκευή του απηχεί τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου.

Το μπροστινό φωτιστικό μιμείται το μπροστινό μέρος ενός αυτοκινήτου με ψυγείο, τα πίσω φώτα μοιάζουν με φώτα αυτοκινήτου και το τιμόνι και οι μοχλοί είναι κατασκευασμένα στο στυλ του πλαισίου του παρμπρίζ. Επιπλέον, το μπροστινό φτερό είναι φινιρισμένο με χρωμιωμένο κάλυμμα, όπως και τα φτερά του Slow Burn, ο μπροστινός τροχός 30 ιντσών είναι εμπνευσμένος από την εμφάνιση ενός τροχού αυτοκινήτου και ολόκληρο το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας σχηματίζει μια συμμετρική γραμμή με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Η μεγαλύτερη τεχνική πρόκληση του έργου ήταν η αναπαραγωγή των γραμμών του αυτοκινήτου στη μοτοσυκλέτα. Οι σχεδιαστές του Game Over Cycles φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια, συνδέοντας οπτικά το εξωτερικό του οχήματος (τα στοιχεία που αναφέρθηκαν παραπάνω) και το εσωτερικό (το δέρμα της μοτοσικλέτας αντανακλά την ταπετσαρία του αυτοκινήτου). Μια άλλη πρόκληση ήταν η κλίμακα. Η μοτοσικλέτα έπρεπε να έχει αρκετά μεγάλες αναλογίες ώστε να αντικατοπτρίζει το σχήμα της γραμμής του Slow Burn, και λαμβάνοντας υπόψη ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, η ομάδα Game Over Cycles προσάρμοσε τις αναλογίες της μοτοσυκλέτας στο ύψος του James Hetfield (185 cm/6 ft 1), η οποία ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση στο πλαίσιο της διατήρησης των αναλογιών ολόκληρου του οχήματος.

Ταυτόχρονα, ολόκληρη η δομή έπρεπε να διατηρηθεί στο πνεύμα του στυλ με το οποίο κατασκευάστηκε το αρχικό όχημα, το Auburn Speedster του 1936, που έχει ένα χαρακτηριστικό στυλ Art Deco. Αυτό το στυλ, τόσο στην τέχνη όσο και στην αρχιτεκτονική, εκφράστηκε με μια τακτική και συνεκτική μορφή. Χαρακτηρίζεται από συμμετρικά σχέδια, τόξα, οβάλ και ελλείψεις. Η ομάδα εμπνεύστηκε από τη μορφή και τη λειτουργία του κινήματος Art Deco, από οχήματα, μόδα και εσωτερικό σχεδιασμό, όπου τα έργα διακρίνονταν για τη μοναδική αισθητική, τη δεξιοτεχνία και τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας.

Ολόκληρη η δομή της μοτοσυκλέτας είναι κατασκευασμένη από χάλυβα. Δεν περιέχει πλαστικά στοιχεία. Το όχημα χαρακτηρίζεται από καθαρή γραμμή αμαξώματος, που σημαίνει ότι όλες οι βίδες είναι καλυμμένες. Το μηχάνημα έχει μήκος 3,3 μέτρα (10,8 πόδια) και ζυγίζει 400 κιλά (880 λίβρες). Ο χρόνος που δαπανήθηκε για την κατασκευή του οχήματος ανήλθε σε 7.000 ανθρωποώρες.

Ο Rick Dore, ένας Αμερικανός σχεδιαστής προσαρμοσμένων αυτοκινήτων, ο οποίος μαζί με τον James Hetfield αποκατέστησαν το Auburn 852, είπε:

«Όταν είδαμε τις φωτογραφίες της μοτοσικλέτας που κατασκεύασε η Game Over Cycles, βρεθήκαμε νοκ άουτ. Είναι ένα απίστευτο όχημα, ειδικά όταν το συγκρίνετε με το αυτοκίνητο του James. Το αμάξωμα, οι τροχοί, το χρώμα, ακόμη και οι μοχλοί, όλα ήταν σωστά με το Slow Burn. Βγάζω το καπέλο μου στους Game Over, έκαναν εξαιρετική δουλειά και η δεξιοτεχνία ήταν έξω από αυτόν τον κόσμο.»

Ο Stanisław Myszkowski, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Game Over Cycles, εξηγεί τη γένεση του έργου: "Οι Metallica ήταν πάντα μια τεράστια καλλιτεχνική έμπνευση για μένα. Είμαι θαυμαστής τόσο της μουσικής του συγκροτήματος όσο και των εικαστικών που συνοδεύουν την τέχνη τους. Ο James Hetfield είναι ένας τεράστιος λάτρης της αυτοκινητοβιομηχανίας, συλλέγει και αποκαθιστά vintage αυτοκίνητα, έτσι αποφασίσαμε να συνδυάσουμε αυτούς τους δύο κόσμους και να φτιάξουμε μια μοτοσυκλέτα εμπνευσμένη από το όχημα του James."

Η πρεμιέρα της μοτοσικλέτας θα γίνει στις 9 Μαρτίου 2024 στις ΗΠΑ στο Rat's Hole Custom Bike Show, έναν κατασκευαστικό διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Daytona Bike Week 2024, ένα από τα μεγαλύτερα ράλι μοτοσυκλέτας στον κόσμο που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Φλόριντα.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, μαζί με μια παρουσίαση αναφορών στο αυτοκίνητο, στο παρακάτω βίντεο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας:

Είδη που αγοράστηκαν:

1. Μηχανή RavTech 115'' - Custom Chrome Europe (CCE)

2. Κιβώτιο ταχυτήτων Rav Tech 5 σχέσεων - CCE

3. Συμπλέκτης BDL - CCE

4. Καρμπυρατέρ Mikuni

5. Υποπόδια με αξεσουάρ – Performance Machine CCE

6. Αξεσουάρ τιμονιού - Performance Machine (PM)

7. Μετρητής με ηλεκτρονικά – Dacota Digital

8. Μπροστινά και πίσω φανάρια με φλας - CCE

9. Μπροστινή ανάρτηση - Legend Air

10. Δαγκάνες φρένων - PM Works

Στοιχεία που δημιουργούνται από τους εταίρους του έργου:

1. Πίνακας: Novol + Anest Iwata

2. Δερμάτινο κάθισμα: WB-Line

Στοιχεία κατασκευασμένα από την GOC:

1. Μπροστινός τροχός 30''

2. Πλαίσιο

3. Πίσω ανάρτηση με ψαλίδι

4. Μπροστινό φτερό, πίσω φτερό, πλαϊνά κουτιά, ρεζερβουάρ, κονσόλα, προβολέας, τιμόνι, μοχλοί, δίσκοι φρένων, κάλυμμα μπροστινής ανάρτησης, κάλυμμα συμπλέκτη, κάλυμμα φίλτρου, σύστημα αερανάρτησης, δοχείο λαδιού, εξάτμιση, διακόπτης ανάφλεξης.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά και λειτουργίες οχήματος που έχει εγκαταστήσει η GOC:

1. Το σύστημα εξάτμισης ενσωματωμένο με πλαϊνά κουτιά

2. Κάθισμα από το ίδιο δέρμα με την ταπετσαρία του Slow Burn

3. Τα μπαούλα ανοίγουν ηλεκτρικά

4. Η πινακίδα είναι ηλεκτρικά ανασυρόμενη

5. Το πτερύγιο στη δεξαμενή που καλύπτει το ρεζερβουάρ καυσίμου, το οποίο περιέχει τους μετρητές, ανοίγει ηλεκτρικά

6. Το κάλυμμα του φίλτρου αέρα είναι κατασκευασμένο σε στυλ Slow Burn

7. Η μπροστινή και η πίσω ανάρτηση ρυθμίζονται πνευματικά, όπως και στο αυτοκίνητο

Σχέδιο: GOC + Lfant Design

Η Game Over Cycles (GOC) είναι ένας Πολωνός κατασκευαστής προσαρμοσμένων μοτοσυκλετών που ιδρύθηκε το 2012. Η εταιρεία είναι γνωστή για τις πρωτότυπες δημιουργίες της, όπως η The Recidivst - η πρώτη μοτοσικλέτα με τατουάζ στον κόσμο. Οι μηχανές που δημιουργήθηκαν από την Game Over Cycles έχουν κερδίσει βραβεία στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς custom μοτοσυκλετών στον κόσμο. Η εταιρεία έχει ήδη κερδίσει 25 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 18 διεθνών, εκ των οποίων τα 8 τρόπαια έλαβαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μοτοσυκλέτας (EBW), το μεγαλύτερο φεστιβάλ μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη.

Η εταιρεία κέρδισε επίσης βραβεία στην πατρίδα της προσαρμογής ποδηλάτων, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το 2017 The Recidivist έλαβε το τρόπαιο της πρώτης θέσης στην κατηγορία "Most Unusual" στο Rats Hole Custom Bike Show - τον πιο διάσημο διαγωνισμό custom μοτοσυκλετών στον κόσμο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Sturgis Motorcycle Rally - το μεγαλύτερο ράλι μοτοσυκλέτας στον κόσμο (458 000 οχήματα το 2023).

www.gameovercycles.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 10:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon