.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 07:54

FSD 59 - Το μέλλον της μοτοσυκλέτας από τη ματιά του Frank Stephenson

Ο Frank Stephenson, ο οποίος έχει σχεδιάσει αυτοκίνητα για φίρμες όπως η Ferrari, η McLaren και η Maserati, αποκάλυψε τη δική του οπτική για τη μοτοσυκλέτα.

Μια άκρως φουτουριστική και πρωτότυπη μοτοσυκλέτα αποκάλυψε η Frank Stephenson Design (FSD), η εταιρεία του πρώην σχεδιαστή μεταξύ άλλων και της Ferrari. Η μοτοσυκλέτα του Stephenson, η FSD 59, ξεχωρίζει πρωτίστως για την εμφάνισή της, με το μονοκόμματο φέρινγκ να υψώνεται πάνω από το τιμόνι και να "ρέει" πίσω στο μπροστινό μέρος του καθίσματος. Υπάρχουν διαφανή κομμάτια στο επάνω μέρος του φέρινγκ, που περνούν πάνω από το υποτιθέμενο ρεζερβουάρ καυσίμου, τα οποία και αφαιρούνται. Σύμφωνα με την FSD, το όλο σχέδιο είναι «μια καθαρή αεροδυναμική σχεδίαση που ελαχιστοποιεί την οπισθέλκουσα και μεγιστοποιεί την ταχύτητα», αν και βάσει σχεδίων ο αναβάτης απουσιάζει πλήρως, οπότε διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις. Παρά την εμφανώς σπορ εμφάνισή της, η FSD λέει ότι η μοτοσυκλέτα της ενσωματώνει στοιχεία προσαρμογής, ώστε οι πιθανοί αναβάτες να μπορούν να αλλάξουν τη μοτοσυκλέτα για να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσω ενός ρυθμιζόμενου ύψους σέλας, τιμονιού και μαρσπιέ, ενώ μέχρι και η γωνία θέασης της οθόνης που επέχει θέση πολυοργάνου είναι επίσης ρυθμιζόμενη.

fsd59c.jpg

Εντωμεταξύ, σαν κάθε φουτουριστικό όχημα που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και η FSD 59 είναι ηλεκτροκίνητη, με τη μπαταρία να έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί μέρος του πλαισίου, κάτι που δεν είναι μια επαναστατική ιδέα καθώς και άλλες εταιρείες υιοθετούν ήδη αυτή τη λογική. Ενδιαφέρον έχει ωστόσο η συμπερίληψη της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στην οθόνη με heads-up display (HUD), το οποίο είναι κάτι νέο, τουλάχιστον για τις μοτοσυκλέτες. Η FSD διαβεβαιώνει ακόμα ότι η μοτοσυκλέτα «δεν είναι απλώς μια ιδέα, αλλά ένα ρεαλιστικό πρωτότυπο που έχει εφαρμογές για τον πραγματικό κόσμο».

fsd59b.jpg

Η FSD 59 θα παρουσιαστεί στο κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αυτής της εβδομάδας, που θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου. Ο Frank Stephenson, ιδρυτής και σχεδιαστής της Frank Stephenson Design δήλωσε: «Η ομάδα μας εργάζεται σκληρά στα παρασκήνια για να το παρουσιάσει στον κόσμο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το κοινοποιούμε. Ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε περισσότερα νέα σχετικά με αυτό στο μέλλον».

Για την ιστορία, ο Stephenson είναι γνωστός ως πρώην σχεδιαστής αυτοκινήτων για τη Ferrari, όπου εργάστηκε μεταξύ άλλων πάνω στη δημιουργία της Ferrari F430. Στα highlights του, σχεδίασε επίσης τη Maserati MC12 αλλά και την εμβληματική McLaren P1.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 08:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon