.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 14:56

Icoma Tatamel – Ηλεκτρική μετενσάρκωση του Honda Motocompo

Ηλεκτρικό σκουτεράκι που διπλώνει για αποθήκευση σε πορτ-μπαγκάζ.

Ποιος θυμάται το Motocompo, το μικρό δίχρονο πενηνταράκι που δίπλωνε σε μέγεθος βαλίτσας και παράχθηκε από τη Honda στις αρχές της δεκαετίας του 1980; Στην Ιαπωνία πάντως δεν το έχουν ξεχάσει, όπως αποδεικνύεται από την πρόταση της ιαπωνικής Icoma που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση CES 2023 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Το Tatamel είναι μια σύγχρονη μετενσάρκωση του Motocompo, βασισμένο σε ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης πλέον, υιοθετώντας την ίδια βασική λογική, εμπλουτισμένη με χρήσιμες ιδέες σύγχρονης τεχνολογίας.

2 ICOMA KV SIDE VIEW 2

Πρόκειται για ένα μικρό ηλεκτρικό δίκυκλο με τελική ταχύτητα 25 km/h, άρα δεν απαιτεί άδεια οδήγησης, έκδοση πινακίδων και λοιπών συμπαραμαρτυρούντων, ζυγίζει 50 κιλά και κρύβει τα περισσότερα μέρη του μέσα στο παραλληλόγραμμο κορμί του που θυμίζει βαλίτσα με ρόδες.

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει μέση ισχύ 600 W (0.8 hp) με μέγιστο 2kW (2.7 hp), ενώ με τη μπαταρία των 12 Ah μπορεί να βγάλει αυτονομία έως 30 χιλιόμετρα με μια 3ωρη φόρτιση.

ICOMA CONTAINER

Κυλά σε μικρούς τροχούς, 10 ιντσών μπροστά και 6.5 πίσω, έχει αναρτήσεις και στα δύο του άκρα, ενώ οι δημιουργοί του έχουν προσθέσει κάποιες λειτουργίες που ξεπερνούν τις απαιτήσεις ενός δικύκλου.

Για παράδειγμα, τα πλαϊνά μεταλλικά πάνελ προσφέρονται για customizing χρησιμοποιώντας διαφορετικά αυτοκόλλητα, ενώ θα έχουν μεντεσέδες στο πάνω μέρος τους για να αναπτύσσονται σε οριζόντια θέση λειτουργώντας και ως γραφείο.

ICOMA TATAMELBIKE 03jpg

Πάνω σε αυτό ο χειριστής μπορεί να χρησιμοποιεί τη μπαταρία του Tatamel για φόρτιση ή τροφοδοσία συσκευών, ενώ μπορεί ακόμη και να προβάλλει περιεχόμενο πάνω στις επιφάνειες αυτές, δηλαδή να τις μετατρέψει σε οθόνη.

Προς το παρόν το Tatamel δεν έχει φτάσει στην παραγωγή, όντας ακόμη υπό εξέλιξη, με το πλάνο της Icoma πάντως να προβλέπει παραγωγή μέσα στο 2023. Ομοίως και η τιμή του δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Γνωρίστε το στην ιστοσελίδα της Icoma, καθώς και στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon