.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 14:28

Verge TS Ultra – Ποιος θέλει 200 hp και 122 kgm;

Η φινλανδική Verge ήθελε να φέρει την ηλεκτρική επανάσταση και με 122 κιλά ροπής μάλλον το καταφέρνει. Ειδικά αν η αυτονομία της είναι έστω και κοντά σε όσα δηλώνει.

Η Verge Motorcycles από τη Φινλανδία εμφανίστηκε ανάμεσά μας το 2020 με την πρώτη της μοτοσυκλέτα, TS, η οποία έβγαζε μάτια με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Από τη μια ο ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος μέσα στη ζάντα του πίσω τροχού, όχι όμως με τον παραδοσιακό τρόπο, μα περιμετρικά, σκαρώνοντας μια σύνδεση με το ψαλίδι που δε μοιάζει με ο,τιδήποτε άλλο έχουμε ξαναδεί.

v img 2

Η συνέχεια ανήκε στους αριθμούς, καθώς μπορεί οι 107 ίπποι του TS να μην εντυπωσιάζουν, μα τα 71 κιλά ροπής σίγουρα το κατάφεραν. Και όλα αυτά με ονομαστική αυτονομία που φτάνει τα 250 χιλιόμετρα με μια (ταχεία) φόρτιση σε 55 λεπτά. Μήπως ονειρεύομαι;

Αν αυτά δεν ήταν αρκετά η Verge προσφέρει και την έκδοση TS Pro, η οποία απλώς αβαντάρει φουσκώνοντας τα νούμερα απόδοσής της ακόμη ψηλότερα: 137 hp, 102 kgm, 350 χιλιόμετρα αυτονομία, 35 λεπτά η ταχυφόρτιση! Έχει όμως και συνέχεια...

v img 16

Αυτές τις μέρες ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της η έκθεση CES 2023 στο Las Vegas των ΗΠΑ, και εκεί η Verge παρουσιάζει την τρίτη εναλλακτική στην οικογένεια των TS, την Ultra, η οποία είναι είναι όνομα και πράγμα: 200 ίπποι, 122 κιλά ροπής (και κάτι ψιλά), έως 375 χιλιόμετρα αυτονομίας με 25 λεπτά ταχυφόρτισης!

Μόνο η τελική ταχύτητα δεν αλλάζει, παραμένοντας ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 200 km/h, όπως και η Pro αδελφή της, ενώ η βασική έκδοση σταματά στα 180.

VergeModels Rectangle

Η TS Ultra ξεχωρίζει όχι μόνο από τις παραμυθένιες επιδόσεις της, αλλά και οπτικά από το αεροδυναμικό μασκάκι που περιβάλλει το μπροστινό της φωτιστικό σώμα, ενώ στο κορμί της δε βρίσκουμε άλλες αλλαγές ως προς τα άλλα δύο TS.

Η τιμή της είναι ανάλογα διαστημική, ξεκινώντας από €44,900 χωρίς ΦΠΑ και λοιπούς φόρους, ενώ οι πρώτες παραδόσεις της προγραμματίζονται για το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Η επιμήκυνση των χεριών του αναβάτη παραμένει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Δείτε τη στην ιστοσελίδα της Verge

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 14:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon