.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 08:37

Curtiss – Επετειακή -raw- έκδοση για τα 120 της χρόνια

Από την εποχή της Confederate Motors μέχρι τον επαναπροσδιορισμό της ως Curtiss Motorcycles άλλαξαν πολλά, με μεγαλύτερη αλλαγή την εστίαση στην ηλεκτροκίνηση.

Μιλάμε άλλωστε για κάτι που ξεκίνησε το 1991 και πήρε κάμποσα χρόνια μέχρι το 2017, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και συνιδρυτής της, Matt Chambers μετατόπισε το ενδιαφέρον της μάρκας στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Στη συνέχεια, η Curtiss επανασχεδίασε το concept Hades ως το πρώτο κορυφαίο μοντέλο της, φέρνοντας τη σχεδίαση και το στυλ -σήμα κατατεθέν της- εταιρείας στη νέα ηλεκτρική εποχή της.

Τώρα, η εταιρεία με έδρα την Αλαμπάμα επανέρχεται με εννιά μοτοσυκλέτες για τα 120 χρόνια επετείου από τα «θερμικά» της χρόνια. «Το 1902, ο εμπνευσμένος ιδρυτής μας, ο Glenn Hammond Curtiss, εφηύρε την εμβληματική αμερικανική μοτοσυκλέτα v-twin», σημείωσε ο Chambers. «Σήμερα, 120 χρόνια μετά, είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε τη συλλογή «120 Year Anniversary» προς τιμήν του ιστορικού επιτεύγματος του Glenn».

curt_120_2.jpg

Πέρα από το όνομα του Curtiss βέβαια, λίγα συνδέουν πλέον την εν λόγω εταιρεία με την προσωπικότητα του 20ου αιώνα. Άλλωστε, ο Glenn Hammond Curtiss πέθανε το 1930, περισσότερα από 60 χρόνια πριν ανοίξει τις πόρτες της η Confederate Motors. Για να μην αναφέρουμε, η εταιρεία δεν παράγει πλέον μοτοσυκλέτες V-twin μετά την αλλαγή επωνυμίας στην Curtiss.

Όσον αφορά την 120 Year Anniversary Collection όμως, η Curtiss θα προσφέρει τη μοτοσυκλέτα της φτιαγμένη από αλουμίνιο τύπου billet με τον κωδικό 6061 –ή αν προτιμάτε αλουμίνιο που χρησιμοποιείται σε αεροσκάφος- σε ακατέργαστο φινίρισμα. Το κάθισμα του μοντέλου θα ακολουθήσει στους ίδιους ρυθμούς με δέρμα χωρίς βαφή. Βέβαια, η συλλογή ειδικής έκδοσης δεν αποκλείει όλα τα χρώματα, με τους πελάτες να επιλέγουν μεταξύ των πάνελ πλαισίου σε «French Blue, Bayou Green, Crimson Red, Tiger Yellow και Pure White».

curt_120_3.jpg

Μόνο 120 μονάδες του «120 Year Anniversary 1» θα παραχθούν, με την περιορισμένης έκδοσης μοτοσυκλέτα να κάνει το ντεμπούτο της στο Quail Motorcycle Gathering στο Carmel-by-the-Sea στην Καλιφόρνια, στις 6 Μαΐου 2023. Εντωμεταξύ, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να προπαραγγείλουν τη μοτοσυκλέτα τους στον ιστότοπο της Curtiss, με τις προγραμματισμένες παραδόσεις να ξεκινούν τον Δεκέμβριο του 2023.

Θυμίζουμε όμως και κάπου εδώ πως στην απλή του μορφή, το Curtiss 1 κοστίζει 120.000 δολάρια. Το ηλεκτρικό cruiser των 82 kW (110 ίπποι) και των 200 Nm ροπής, έχει αυτονομία περί τα 200 χλμ. σε πόλη και περί τα 110χλμ. στην εθνική. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η επετειακή έκδοση απλώς αλλάζει την αισθητική του 1, αναμένουμε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα ισχύουν και για τη σειρά περιορισμένης έκδοσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon