.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 11:15

Morgan 3 Wheeler P101 (2021) – Τέλος εποχής για το αυτοκίνητο με καρδιά μοτοσυκλέτας

Η αναβίωση του ιστορικού τρίκυκλου της αγγλικής Morgan κλείνει τον κύκλο της μετά από μια δεκαετία.

Το 2011 η Morgan Motor Co. ανακοίνωνε την επιστροφή του περίφημου τρίκυκλου αυτοκινήτου της, 3 Wheeler, το οποίο παρήγαγε από το 1911 ως το 1952. Αρχικά σχεδιασμένο για να κινείται από έναν μεγάλο V2 της Harley-Davidson, όταν τελικά έφτασε η ώρα της αποκάλυψής του στο Σαλόνι της Γενεύης αυτό εμφανίστηκε με έναν δίλιτρο V2 της S&S.

Συνδυασμένο με ένα πεντατάχυτο κιβώτιο της Mazda και απόδοση 82 hp και 14.2 kgm για ένα συνολικό βάρος 525 κιλών, το αναγενημμένο τρίκυκλο έμεινε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας.

Τώρα η Morgan παρουσιάζει την τελευταία του έκδοση με το κωδικό όνομα Ρ101. Ξεχωρίζει από το ακόμη πιο ρετρό αμάξωμά του, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε ένα πρωτότυπο σχέδιο που παρουσιάστηκε το 2016 ως EV3 και θα διετεθεί σε τέσσερεις τύπους που διαφέρουν μόνο στην εμφάνιση.

Morgan P101 media 004

The Dazzleship – Είναι το εικονιζόμενο σχέδιο και ξεχωρίζει από την έντονη αντίθεση των άσπρων γραφικών σε μαύρο υπόβαθρο.

The Belly Tank – Φόρος τιμής στα αγωνιστικά αυτοκίνητα του μακρινού παρελθόντος που ενέπνευσαν τη δημιουργία του αρχικού 3 Wheeler.

The Aviator – Τα γραφικά του μας παραπέμπουν στα μαχητικά αεροσφάκη της αγγλικής RAF στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

The Race Car – Αφιερωμένο στα σχέδια που χρησιμοποιήθηκαν στα προπολεμικά αγωνιστικά Morgan.

Morgan P101 media 020

Το Ρ101 θα κατασκευαστεί σε μόλις 33 κομμάτια, σηματοδοτώντας το τελευταίο 3 Wheeler που βγάζει η Morgan, καθώς ανακοινώνει το τέλος της σειράς του μοντέλου το 2021, όταν δεν θα μπορεί να πωλείται πια στην Ε.Ε. καθώς ο κινητήρας της S&S είναι εκτός προδιαγραφών Euro 5. Ήδη η κατανομή των κομματιών αυτών έχει οριστεί σε επιλεγμένους ντίλερ της Morgan σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η τιμή του αντανακλά τον συλλεκτικό του χαρακτήρα: 45,000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή περίπου €50,300 με την ισοτιμία της 20/1/2020.

Ένα ακόμη ξεχωριστό ορόσημο της αυτοκίνησης, σπάνιο πλέον παράδειγμα που γεφυρώνει μοτοσυκλέτα και αυτοκινήτο, κλείνει τον κύκλο του και, ελέω προδιαγραφών, περνά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Morgan 3 Wheeler

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 11:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon