.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 17:43

Velocifero Beach Mad – Ηλεκτρικό και ... ό,τι λέει το όνομά του

Τρελό παιχνίδι στην άμμο με χοντρά λάστιχα, ηλεκτρική ροπή και επώνυμη σχεδίαση.

Η ιταλική εταιρεία Velocifero ανήκει στον Alessandro Tartarini, σχεδιαστής στο επάγγελμα, μα ίσως το επώνυμό του να ακούγεται πιο γνώριμο σε κάποιους – πρόκειται για τον γιο του Egisto Tartarini, ιδρυτή της Italjet.

Στον Alessandro πιστώνεται η σχεδίαση του νέου Dragster στην τετράχρονη αναβίωση του θρυλικού σκούτερ. Επίσης, μια άλλη έμπνευσή του που ίσως να έχει δει είναι το Brutus (εικονίζεται αμέσως μετά).

brutus

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα με μονοκύλινδρο 750 cc, αυτόματη μετάδοση και σημείο αιχμής τα πολύ χοντρά λάστιχα, το οποίο εμφανίστηκε αρκετές φορές στην EICMA την προηγούμενη δεκαετία, το 2014 μάλιστα και βαμμένο στα χρώματα της Caterham, αλλά εξ όσων γνωρίζουμε δεν έφτασε σε μαζική παραγωγή.

Ίσως όμως εδώ ακριβώς να εντοπίζουμε την πηγή έμπνευσης του Beach Mad. Είναι ένα φουτουριστικό, ηλεκτρικό Brutus.

Velocifero Beach Mad 169FullWidthOdcPortrait 9a72436 1710506

Η Velocifero είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται ήδη στην αγορά κάποια χρόνια κατασκευάζοντας κυρίως ηλεκτρικά όρθια σκούτερ σχεδίασης Tartarini, για μεγάλους και παιδιά, μα μοτοσυκλέτα δεν είχε ως τώρα στη γκάμα της.

Το νέο αυτό μοντέλο προς το παρόν δεν συνοδεύεται από αναλυτικά τεχνικά στοιχεία, παρά μόνο από μερικές φωτογραφίες. Αλλιεύοντας στοιχεία ανακαλύπτουμε πως το Beach MAD έκανε το παγκόσμο ντεμπούτο του τον Ιούλιο στην Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα στο Bangkok International Motor Show.

mad beach 1

Διαθέτει κινητήρα μέγιστης ισχύος 2.7 hp (2 kW) στο κέντρο του πίσω τροχού, μπαταρία 60 V/40 Ah (2.4 kWh) που επαρκεί για 60-70 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση που απαιτεί 8-10 ώρες. Μπορεί να δείχνει γιγάντιο, ωστόσο το βάρος του αναφέρεται στα 90 κιλά, φορά τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και ένα αμορτισέρ χωρίς μοχλικό πίσω και δισκόφρενα παντού.

Η τελική του ταχύτητα είναι τα 45 km/h, ωστόσο υπάρχει boost mode που το πάει ως τα 60. Είναι μάλλον προφανές πάντως πως η στόχευσή του εμπορικά είναι η κατηγορία των μοτοποδηλάτων. Το εικονιζόμενο μοντέλο φορά πλήρη εξοπλισμό δρόμου, με βάση πινακίδας, φλας κλπ οπότε μάλλον σύντομα θα πρέπει να το περιμένουμε και στους δρόμους. Στις χώρες που δραστηριοποιείται η Velocifero τουλάχιστον.

Μετά του φοράς ένα τρακτερωτό λαστιχάκι και βουρ για παραλία.

Επίσημη ιστοσελίδα Velocifero Beach Mad

Δείτε ακόμη:

Οδηγική δοκιμή του Beach Mad με αρκετές φωτογραφίες από το ιαπωνικό Motor Fan (θα χρειαστείτε μια μετάφραση από τα γιαπωνέζικα, αλλά τουλάχιστον η εικόνα είναι παγκόσμια γλώσσα)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 18:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon