.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 14:36

Κλώνος Diavel διά χειρός της κινεζικής Motrac

Η ελάχιστα γνωστή εκτός Κίνας Motrac φέρεται να σχεδιάζει έναν κλώνο του Ducati Diavel και έχει ήδη έτοιμη τη βάση γι’ αυτό.

Στο πρώτο άκουσμα το όνομα Motrac φαίνεται οικείο και ο λόγος είναι η Motrac Racing, αγγλική εταιρεία που ασχολείται με αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, δεν υπάρχει ωστόσο ουδεμία σύνδεση μεταξύ των δύο.

Η Motrac Motorcycles εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και η γραμμή παραγωγής της βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια, πίσω από τη συνοριακή γραμμή της Κίνας στη βιομηχανική ζώνη της Shenzhen. Διαθέτει στη γκάμα της μια συναρπαστική σειρά μοτοσυκλετών που εν πολλοίς αντιγράφει (ενίοτε στεγνά) γνωστά ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ιαπωνικά μοντέλα – όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Τα σχέδια που φέρνει στη δημοσιότητα το αγγλικό BikeSocial, απεικονίζουν ένα ακόμη αντίγραφο Ducati, αυτή τη φορά με πρότυπο το Diavel – μετά τον εντυπωσιακό κλώνο Multistrada με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 500 cc (εικονίζεται ακριβώς κάτω).

20181219134713011301
Polar Eagle (Πολικός Αετός), αλλά λεοπάρδαλη στη φωτογραφία

Το νέο σχέδιο (ακριβώς κάτω) απεικονίζει μια μοτοσυκλέτα που ενδεχομένως να αποκαλείται Magic Dragon, κάτι που συνάδει απόλυτα με τις ονομασίες τωρινών της μοντέλων όπως Majestic Warlord, Polar Eagle και πάει λέγοντας.

Motrac 900 Magic Dragon 2

Η Motrac διαθέτει δικούς της κινητήρες και έχει ήδη δύο εκδόσεις ενός μεγάλου V2 στη γκάμα της. Υπάρχει μια σειρά 800 κυβικών που κινεί ένα αντίγραφο του Indian Scout σε δύο εκδοχές και η πιο πρόσφατη εξέλιξη ήταν ο ίδιος κινητήρας στα 900 κυβικά σε ένα σχέδιο power cruiser που ονομάζεται MV900 Crossing Price Devil Knight. Όλο αυτό.

201812171938433172
Motrac MV900

Ο κινητήρας αυτός μετρά 871 cc, αποδίδει 62 hp στις 6,000 rpm και 7.6 kg.m στις 5,500 rpm, για ονομαστική τελική ταχύτητα 180 km/h και θα μπορούσε κάλλιστα να προσφέρει τη βάση για μια ανάλογη έκδοση στις γραμμές του Ducati Diavel. Το ενδεχόμενο ενισχύεται από τα δύο σχέδια που δείχνουν ότι η αντιγραφή της ιταλίδας δεν φτάνει ως το μονόμπρατσο ψαλίδι, καθώς εδώ διατηρείται το υπάρχον συμβατικό σχέδιο με τα δύο αμορτισέρ πίσω, όπως στους κλώνους Indian.

Αν πάντως έρθει ποτέ στα μέρη μας η Motrac, θα της προτείναμε φιλικά και με όλον τον σεβασμό να εξετάσει άλλα ονόματα για τα μοντέλα της.

Πηγή: BikeSocial

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 18:43

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon