.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 12:44

Καλάσνικοφ. Cafe Racer. E-Moto. Ντα, σπασίμπα.

Tι σχέση έχει η κατασκευάστρια των πυροβόλων ΑΚ-47, με τα Cafe Racer και τις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες; Έχει! Γιατί Ρωσία...

Η Καλάσνικοφ είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στην σχεδίαση και παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού (λες και δεν μπορείς να επιτεθείς αν θες...) ωστόσο τα τελευταία χρόνια και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως, όταν η Ρωσία έπεσε με τα μούτρα στην ελεύθερη αγορά και στην παγκοσμιοποίηση, μετατράπηκε σε όμιλο, δραστηριοποιούμενο και σε άλλα, πιο "ειρηνικά" επιχειρηματικά πεδία.

Ένα από αυτά ήταν και η κατασκευή οχημάτων, βαρέων κατά κύριο λόγο, ωστόσο μετά την εξαγορά της IZH, απέκτησε πρόσβαση και στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, όχι με συμβατικό τρόπο βέβαια, αφού η μέχρι τώρα γκάμα της, αποτελείται από ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Πέραν κάποιων μοντέλων για στρατιωτική / αστυνομική χρήση, καθώς οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα, έχει παρουσιάσει δυο Adventure / On-Off υλοποιήσεις, καθώς και ένα θηριώδες e-Cruiser, με 18,3 kg-m ροπής, 250 χλμ./ώρα τελική και... 515 κιλά βάρος.

Τώρα λοιπόν ήρθε και η σειρά για μια cafe racer υλοποίηση, ηλεκτροκίνητη επίσης, η οποία υιοθετεί ένα νεορετρό look και κινείται από ένα μοτέρ 50 kW. Εντυπωσιακή εξαπίστονη δαγκάνα στο μπροστινό φρένο αλλά κατά τα αλλά, με εξαίρεση τα LED φώτα μπροστά πίσω, συμβατικές εφαρμογές στα περιφερειακά.

Α ναι, έχει και δερμάτινη επένδυση στο “ρεζερβουάρ”. Αυτά. Όπως και για τα υπόλοιπα μοντέλα της Καλάσνικοφ – IZH, δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες, τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμή κτλ. και δεν θέλω να το ψάξω και περισσότερο για είμαι ειλικρινής, καθώς η προοπτική του να σπάω μπλοκ πάγου στην Σιβηρία δεν μου φαίνεται και πολύ δελεαστική... 

tenor




Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 12:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon