.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 11:05

Damon Motorcycles – Η έξυπνη και πολυμορφική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έρχεται

Στις 7 Ιανουαρίου η Καναδική εταιρεία θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής στην έκθεση CES 2020.

Ως σχέδιο είναι ανάμεσά μας από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και παρουσιάστηκαν τα πρώτα σχέδια της διαφορετικής μοτοσυκλέτας της Damon. Έκτοτε εμφανίστηκε ένα λειτουργικό πρωτότυπο υπό δοκιμή σε δημόσιους δρόμους και τώρα έρχεται και η εμπορική έκδοση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η μοτοσυκλέτα της θα παρουσιαστεί επισήμως στις 7 Ιανουαρίου στην Αμερικανική έκθεση CES (Consumer Electronics Show) 2020 στο Λας Βέγκας.

Η μοτοσυκλέτα της Damon είναι μια σπορ κατασκευή με ηλεκτρικό κινητήρα κεντρικά τοποθετημένο, κορυφαία περιφερειακά (Brembo, Ohlins, τα γνωστά δηλαδή), άφθονη συνδεσιμότητα, μα αυτά είναι πλέον στάνταρ χαρακτηριστικά τη σήμερον ημέρα.

Δύο άλλα είναι τα σημεία στα οποία ξεχωρίζει η μελλοντική Καναδέζα: πρώτον και πιο πρωτότυπο, η ρυθμιζόμενη εργονομία Shift. Με το πάτημα ενός κουμπιού η σέλα, τα μαρσπιέ και το τιμόνι αλλάζουν θέση, μετατρέποντας τη μοτοσυκλέτα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από μια τουριστάδικη λογική σε αθλητικό ξυράφι ή σε κάτι βολικότερο για το μποτιλιαρισμένο κέντρο της πόλης.

Η δεύτερη καινοτομία της έγκειται στα ηλεκτρονικά της, καθώς είναι εξοπλισμένη με το σύστημα αισθητήρων CoPilot, το οποίο πρακτικά σκανάρει διαρκώς τον χώρο τριγύρω από τη μοτοσυκλέτα για κινδύνους και ειδοποιεί άμεσα τον αναβάτη στέλνοντας μια δόνηση στα γκριπ, δηλαδή κατευθείαν στα χέρια του.

Επιπλέον, οι λειτουργίες blind spot detection (έλεγχος στα νεκρά σημεία του οπτικού πεδίου του αναβάτη) και collision alert (συναγερμός σύγκρουσης) ενεργοποιούν LED φώτα στα άκρα της ζελατίνας του φέρινγκ ώστε διακριτικά να στρέψουν την προσοχή του αναβάτη εκεί που χρειάζεται.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα αυτή βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη για τη λειτουργία της, γεγονός που σημαίνει πως μαθαίνει με τον αναβάτη της όσο περισσότερα χιλιόμετρα γράφουν μαζί, καταγράφοντας τον τρόπο οδήγησής του και προσαρμοζόμενη καλύτερα στις ανάγκες του με τον χρόνο.

Προς το παρόν δεν έχουμε στη διάθεσή μας ούτε τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε βέβαια και πληροφορίες οικονομικής φύσης, αλλά με την επικείμενη αποκάλυψη της μοτοσυκλέτας στο Λας Βέγκας λογικά θα μάθουμε περισσότερα.

Ως τότε, δείτε τη σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί, όπου και διακρίνεται καθαρά ο μεγάλος βαθμός προσαρμοστικότητας της εργονομίας της.

Damon Motorcycles

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon