.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 15:44

Η πολυμορφική μοτοσυκλέτα του μέλλοντος με τεχνητή νοημοσύνη της Damon σε δράση - Βίντεο

Μια πολυμορφική μοτοσυκλέτα που αλλάζει θέση οδήγησης και βασίζεται σε Τεχνητή Νοημοσύνη για επικοινωνεί με το περιβάλλον της ετοιμάζει η Καναδική εταιρεία.

Πριν λίγο καιρό η Damon Motorcycles από το Βανκούβερ του Καναδά είχε προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον με την ανακοίνωσή της πως ετοιμάζει μια πολυμορφική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα εξοπλισμένη με τεχνητή νοημοσύνη.

Οι καινοτόμες λύσεις που προτείνει περιλαμβάνουν διάφορα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας που μπορούν να αλλάξουν θέση για να προσφέρουν μια διαφορετική γεωμετρία οδήγησης, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του αναβάτη. Σε αυτά περιλαμβάνονται η σέλα, τα μαρσπιέ, η ζελατίνα και το τιμόνι.

Παράλληλα, θα διαθέτει προηγμένα συστήματα ασφαλείας με κάμερες που καλύπτουν πλήρως τις 360 μοίρες γύρω από τη μοτοσυκλέτα, προσφέροντας έτσι απόλυτη πληροφόρηση στον αναβάτη χωρίς νεκρά σημεία στο “οπτικό πεδίο” της.

Έχοντας εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για να προχωρήσει με το σχέδιό της και έχοντας στην ομάδα της σημαντικούς συνεργάτες και συμβούλους, όπως ο Eric Buell και ο Mitch Weller (συνιδρυτής της Skully), η Damon προχωρά ακάθεκτη και ήδη έχει ανακοινώσει μια σειρά test rides με το λειτουργικό πρωτότυπό της σε πόλεις της δυτικής ακτής των ΗΠΑ που θα αρχίσει από την 11η Ιουλίου 2019.

Παράλληλα, άνοιξε εγγραφές για να επιλέξει μια σειρά αναβατών που θα λειτουργήσουν ως αναβάτες εξέλιξης (beta testers) καθώς η μοτοσυκλέτα της ετοιμάζεται να μπει σε παραγωγή.

Η φόρμα εγγραφής είναι εδώ – αν και μάλλον θα πρέπει κάποιος να κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος για να έχει ελπίδες να επιλεγεί.

Εκτός από τα test rides ωστόσο, η Damon δημοσίευσε και ένα βίντεο τρέιλερ – θα το βρείτε κάτω από παρόν άρθρο – όπου δείχνει τη μοτοσυκλέτα της σε δράση και εξηγεί ποια είναι τα βασικά καινοτόμα εφόδια που θα φέρει στην αγορά όταν με το καλό μπει σε παραγωγή.

Ιστοσελίδα Damon Motorcycles

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 14:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon