.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 09:34

Damon Motorcycles Hypersport - Επίσημη παρουσίαση στην CES 2020

Σας είχαμε ξαναγράψει πολλάκις για την φουτουριστική smart μοτοσυκλέτα της Damon Motorcycles, ενώ τώρα παρουσιάστηκε επίσημα στην τεχνολογική έκθεση CES 2020, και για πρώτη φορά μάθαμε τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά της, αλλά και την τιμή της.

Το Hypersport, όπως λέγεται το μοντέλο, είναι σύμφωνα με την startup εταιρεία από τον Καναδά η εξυπνότερη, ασφαλέστερη και πιο ισχυρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του κόσμου.

damon motorcycles hypersport ces 2020 16Η μοτοσυκλέτα έρχεται με ένα προηγμένο σύστημα προειδοποίησης του αναβάτη για επικείμενους κινδύνους σε ακτίνα 360 μοιρών, το οποίο ονομάζεται CoPilot (συγκυβερνήτης), με τεχνολογία QNX της BlackBerry.

damon motorcycles hypersport ces 2020 12

Περνώντας στα νούμερα που ενδιαφέρουν πρωτίστως, η Hypersport θα παράγει περισσότερους από 200 hp και 20.4 kgm ροπής από μηδενικές στροφές, θα έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα μικρότερη από τα 3 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία της θα είναι μεγαλύτερη των 320 χιλιομέτρων σε ιδανικές συνθήκες, θα μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε λιγότερες από 3 ώρες με ταχυφορτιστή, ενώ θα διατίθεται σε 2 εκδόσεις, την βασική Hypersport HS, και την ακριβότερη Hypersport Premium.

damon motorcycles hypersport ces 2020 23

Η τελευταία θα έρχεται εξοπλισμένη με αναρτήσεις Ohlins, φρένα Brembo, μονόμπρατσο ψαλίδι από ανθρακόνημα, και θα παραχθεί μόλις σε 25 κομμάτια.

damon motorcycles hypersport ces 2020 2

Το σύστημα CoPilot χρησιμοποιεί κάμερες, ραντάρ και άλλους αισθητήρες ώστε να μπορεί να προειδοποιήσει τον αναβάτη για πιθανές “απειλές”. Παράλληλα οι ίδιοι αισθητήρες θα συλλέγουν στοιχεία από την κίνηση του δρόμου (έχοντας ικανότητες να παρακολουθούν έως και 64 κινούμενα αντικείμενα γύρω από τη μοτοσυκλέτα), τις συνθήκες του οδοστρώματος και από δεδομένα που εισάγει ο αναβάτης. Χρησιμοποιώντας 4G, Wi-Fi και Bluetooth, η Damon θα διαμοιράζει αυτά τα στοιχεία στο Cloud πληροφοριών, ώστε να βοηθά τις επιδόσεις του συστήματος και τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της εταιρείας. Μεγαλεπήβολοι στόχοι, δηλώσεις για τεχνητή νοημοσύνη, βαθιά εκμάθηση (deep learning), κλπ., και μένει να δούμε την επιτυχία ή την αποτυχία των στόχων στην εφαρμογή της τεχνολογίας.

damon motorcycles hypersport ces 2020 7

Η εταιρεία αναφέρει πως οι αναβαθμίσεις λογισμικού θα γίνονται ασύρματα, μετά από έγκριση του αναβάτη, όπως στην Tesla.

hs power min

Πέρα από το CoPilot, η μοτοσυκλέτα της Damon θα διαθέτει ένα ακόμα πατενταρισμένο σύστημα με το όνομα Shift (αλλαγή), που θα επιτρέπει στον αναβάτη να αλλάξει ηλεκτρονικά την εργονομία του Hypersport εν κινήσει.

damon motorcycles hypersport ces 2020 6

Τέλος σημειώστε πως στην CES 2020 το Hypersport κέρδισε το βραβείο Best in Innovation (καλύτερη σε καινοτομία).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 09:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon