.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 19:46

Damon - Δοκίμασε νέα μπαταρία κόντρα σε superbike του λίτρου

Έχουμε κατά καιρούς ξαναδεί τη Damon Motors, μια νεοσύστατη εταιρεία που ξεκίνησε τη δραστητιότητα της το 2017 και πλέον έχει στα προσεχώς της γκάμας της το Hypersport και το Hyperfighter, τα οποία δοκιμάζονται συνεχώς.

Μάλιστα, ένα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των εν λόγω μοντέλων ήταν το ό,τι η μπαταρία των 20 kWh της ακριβότερης έκδοσης χρειάζεται μόλις 45 λεπτά για να φτάσει στο 80% της φόρτισης, δίνοντας και θεωρητική αυτονομία 300+ χιλιομέτρων. Αυτονομία που στο κοντινό μέλλον της εταιρείας αναμένεται να αυξηθεί. Μάλιστα, για να δοκιμάσει τη νέα μπαταρία της Molicel, η Damon πήγε στην πίστα Thunderhill Raceway στην Καλιφόρνια με ένα HyperSport, το οποίο κοντραρίστηκε με μια μοτοσυκλέτα 1.000 κ.εκ.

Damon_Hyper_24_b.jpg

 

Για κάποιο λόγο, η Damon αποφάσισε να μην κοινοποιήσει το όνομα της μοτοσυκλέτας (αν και να πούμε την αλήθεια.. φαίνεται) που χρησιμοποιήθηκε για τη συγκριτική αξιολόγηση των δυνατοτήτων του HyperSport. Αυτό που γνωστοποιήθηκε ωστόσο, είναι ότι η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα δεν είχε ενεργοποιημένα όλα της τα βοηθήματα κατά τη διάρκεια της δοκιμής, με τη βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα να χρησιμοποίησε όλα τα ηλεκτρονικά της καλούδια, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου πρόσφυσης με κλίση γωνίας, του ελέγχου σούζας και του cornering ABS.

Damon_Hyper_24_c.jpg

 

Ο ηλεκτροκινητήρας του HyperSport εντωμεταξύ, αποδίδει 200 ίππους και 20 και πλέον (!) κιλά ροπής, με τα επίπεδα επιτάχυνσης να ήταν συγκρίσιμα μεταξύ των δύο μοτοσυκλετών, όπως και οι τελικές ταχύτητες, στα 270 χλμ/ώρα για το Hypersport και στα 272 χλμ/ώρα για το μυστηριώδες superbike του λίτρου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Damon φαίνεται να δουλεύει με αργά αλλά σταθερά βήματα ώστε να φτιάξει κάποιες από τις πλέον εξελιγμένες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες εκεί έξω. Δεν παραβλέπεται ωστόσο το κόστος τους, που είναι πάνω από το διπλάσιο μια καινούριας supersport του λίτρου.

Πηγή: autoevolution.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon