.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 13:07

Tesla Cyberquad - Το γωνιώδες ηλεκτρικό Quad θα βγει στην παραγωγή!

Στην παρουσίαση του απίθανου -για πολλούς λόγους- ηλεκτρικού Cybertruck της Tesla, είδαμε και ένα ηλεκτρικό Quad, ονόματι Cyberquad, το οποίο χωράει στην καρότσα του Cybertruck, και όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, θα βγει κι αυτό στην παραγωγή!

Απίθανο λοιπόν το Cybertruck για πολλούς λόγους, αρνητικούς και θετικούς. Ο κυριότερος αρνητικός, το αδιανόητα απλουστευμένο design του οχήματος, λες και υπεύθυνος σχεδιασμού ήταν κάποιο 5χρονο παιδάκι, ή λες και βλέπουμε όχημα από ταινία επιστημονικής φαντασίας των 60s. Από την άλλη, ο Elon Musk σκατά πιάνει και χρυσάφι γίνεται, οπότε μπορεί το design να παίξει δεύτερο ρόλο, με τον πρώτο ρόλο να παίζουν τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά του Cybertruck, και το ήδη πολύ δυνατό όνομα της Tesla. Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά, ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει το Cybertruck με έναν κινητήρα (39.900 δολάρια), δύο κινητήρες (49.900 δολάρια), τρεις κινητήρες (69.900 δολάρια), ενώ μπορεί να προσθέσει και πλήρη αυτόνομη οδήγηση με 7.000 δολάρια. Η παραγγελία μπορεί να γίνει σήμερα με 100 μόλις δολάρια, ενώ οι παραδόσεις αναμένονται να ξεκινήσουν το… 2020 -ζήσε Μάη…

Για την ώρα η Tesla δεν ανακοινώνει δύναμη κινητήρα, ροπή ή βάρος, παρά αναφέρει πως η αυτονομία του θα υπερβαίνει τα… 800 χιλιόμετρα, η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα θα παίρνει μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ θα μπορεί να κουβαλήσει 1.600 κιλά και να σύρει φορτίο πάνω από 6.350 κιλά! Στην καμπίνα των επιβατών θα έχει TFT οθόνη 17 ιντσών, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει έως και 6 ενήλικες. Και να μην πιάσουμε τον εξωσκελετό που θα έχει για πλαίσιο στο στόμα μας, γιατί η ανάλυση δεν θα τελειώσει ούτε αύριο.

Κρατήστε στο μυαλό και την πιθανότητα να αλλάξει το design του Cybertruck μέχρι το 2022, ώστε να γίνει πιο εύπεπτο… χρόνο έχουμε άλλωστε.

Αφού τα είπαμε για το διαστημικό Cybertruck, ας περάσουμε στο επίσης διαστημικό και επίσης ηλεκτρικό Cyberquad, που χωράει στην καρότσα του πρώτου, και μπορεί να φορτίζεται καθ’ οδόν.

Το Cyberquad θα βγει λοιπόν στην παραγωγή, σύμφωνα με τον Musk που δεν ανακοίνωσε τιμή, ενώ προτεραιότητα στην αγορά του θα έχουν όσοι αγοράσουν το Cybertruck.

Το περίεργο τώρα είναι πως κάποιοι παρατήρησαν προσεκτικά τις λεπτομέρειες του Cyberquad, και βρήκαν πως τα ψαλίδια και κάποια άλλα μέρη είναι ίδια με του Yamaha Raptor 700R.

Αμερικανοί δημοσιογράφοι ζήτησαν τον λόγο στη Yamaha, για ύπαρξη πιθανής συνεργασίας με την Tesla, όμως εκείνοι απάντησαν αρνητικά.

Έτσι, είτε θα δούμε το Cyberquad να εξελίσσεται κι άλλο, μέχρι να βγει στην παραγωγή, είτε θα έρθει με τα ίδια ψαλίδια και άλλα εξαρτήματα από το Yamaha Raptor.

Εντύπωση μας κάνει πάντως που μέχρι στιγμής (27/11/2019) 250.000 υποψήφιοι πελάτες έχουν ήδη παραγγείλει το Cybertruck, παρόλο που δεν έχουν στα χέρια τους τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, και θα πρέπει να περιμένουν 2 χρόνια (αν όλα πάνε καλά) για να το πάρουν στα χέρια τους. Και να μην ξεχνάμε και την τσουχτερή του τιμή.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 13:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon