.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 11:24

Curtiss Warhawk - Πρώτο & τελευταίο θερμικό μοντέλο της φίρμας

 

Διαθέσιμο τώρα από την πρώην Confederate Motorcycles

Όπως σας είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, η θρυλική Confederate Motorcycles άλλαξε όνομα και πλεύση, και πλέον θα είναι γνωστή ως Curtiss Motorcycles, και θα κατασκευάζει ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες σε συνεργασία με την Zero Motorcycles. Το Warhawk είναι το πρώτο και τελευταίο βενζινοκίνητο μοντέλο της Curtiss, θα παραχθεί μόλις σε 36 αντίτυπα και κοστίζει 86.000 ευρώ.

 

curtiss warhawk 3

Το Warhawk είναι την ίδια ώρα το κύκνειο άσμα της Confederate Motorcycles, καθώς βασίζεται στο P51 Fighter, και η πρώτη μοτοσυκλέτα της Curtiss εδώ και... 105 χρόνια. Μην παραξενεύεστε, γιατί η Curtiss Aeroplane and Motor Company, τα δικαιώματα του ονόματος της οποίας αγόρασε η Confederate, ήταν εταιρεία κατασκευής κινητήρων και αεροσκαφών, με έτος ίδρυσης το 1916 από τον Glenn Hammond Curtiss.

curtiss v8 1

Ο ιδιοφυής Curtiss είχε όμως κατασκευάσει και μια μοτοσυκλέτα με... V8 κινητήρα από... αερόπλοιο (ζέπελιν), με την οποία κατάφερε να πιάσει τα 219,45 χλμ/ώρα το... 1907! Υπόψη πως χρειάστηκαν 4 χρόνια για να σπάσει... αυτοκίνητο το ρεκόρ του Curtiss, ο οποίος μέχρι τότε ήταν γνωστός ως "ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου". Κι όσον αφορά σε μοτοσυκλέτα, χρειάστηκαν 23 χρόνια για να καταρριφθεί το ρεκόρ αυτό.

curtiss warhawk 5

Γυρίζοντας στο παρόν, η Curtiss ανακοίνωσε ότι το Warhawk είναι η τελευταία μοτοσυκλέτα με V Twin κινητήρα εσωτερικής καύσης που παράγει, το κύκνειο άσμα της δηλαδή.

curtiss warhawk 6

Το Warhwak φέρει ένα αεροελαιόψυκτο μοτέρ χωρητικότητας 2.163 κ.εκ. με απόδοση 150 ίππους στις 5.100 σαλ. (στον τροχό), hossack σύστημα μπροστινής ανάρτησης, αμέτρητα τμήματα ελαφρού κράματος αλουμινίου τα οποία έχουν δημιουργηθεί με CNC σε μασίφ μπλοκ υλικού και κορυφαία περιφερειακά. Το βάρος ανακοινώνεται στα 259 γεμάτα κιλά, και η τελική ταχύτητα στα 265 χλμ/ώρα!

Δηλώστε ενδιαφέρον ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 11:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon