.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 15:41

22Motors - Flow Scooters – Ηλεκτροκίνητα και… smart

 

Τεχνητή νοημοσύνη “μαθαίνει” τις οδηγικές σας συνήθειες

 

Η ινδική startup εταιρεία 22 Motors, ανακοίνωσε προσφατα ότι η πρώτη παρτίδα των ηλεκτροκίνητων scooter της με το όνομα Flow, είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία και μέσα σε λίγες ώρες, όλο το απόθεμα είχε εξαντληθεί.

Μελετώντας κανείς τα τυπικά τεχνικά χαρακτηριστικά των Flow, διαπιστώνει ότι πρόκειται για πολύ καλά e-scooter αστικής μετακίνησης, χωρίς όμως κάτι ξεχωριστό που να δικαιολογεί τον υπέρμετρο ενθουσιασμό που επέδειξαν οι Ινδοί αναβάτες.

1 2

Υπάρχει ένα hub μοτέρ 2,1 kW της Bosch στον πίσω τροχό, δυνατότητα τοποθέτησης δύο μπαταριών που ανεβάζουν την αυτονομία στα 160 χιλιόμετρα, “γρήγορος” φορτιστής που επιτρέπει ενεργειακή πλήρωση 70% μέσα σε μία ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 60 χλμ./ώρα.

Όχι και άσχημα αλλά επίσης όχι και κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί.

Αυτό που ξεχωρίζει τα Flow της 22Motors, δεν βρίσκεται στο hardware αλλά στο συνοδευτικό τους… software. Το σχετικό App της εταιρείας, “επικοινωνεί” μέσω Bluetooth με το όχημα και βάση των εγκατεστημένων GPS και αισθητήρων σε αυτό, έχει πάρα πολλές δυνατότητες.

1 3

Πρώτα απ΄όλα, η εφαρμογή καταγράφει καθημερινά τις συνήθειες σας και “μαθαίνει” τον τρόπο που οδηγείτε . Αν μια μέρα κάποιος παρεκκλίνει των συνηθειών αυτών, ειδοποιείται μέσω ηχητικών και οπτικών σημάτων. Πέραν αυτών, καταγράφονται και οι διαδρομές που κάνει ο αναβάτης και τα στοιχεία αυτά μπορούν να λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο σε διάφορες smart συσκευές που έχουν οριστεί ως τερματικές.

Αυτό είναι χρήσιμο στην περίπτωση διαχείρισης ενός στόλου scooter που εκτελούν ταχυμεταφορές και διανομές ή στην περίπτωση κλοπής. Όλα τα στοιχεία επίσης, αποθηκεύονται στο cloud, ώστε ο αναβάτης η ο επόπτης ενός στόλου, να έχει πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή.

1 4

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής μάλιστα, είναι δυνατόν να οριστούν με μεγάλη ακρίβεια τα διαστήματα service, αφού υπάρχουν λεπτομερή δεδομένα για την καταπόνηση που έχει δεχθεί το κάθε scooter, ενώ –ακόμα πιο τρελό!- μπορεί να κλεισθεί αυτόματα ραντεβού με το εξουσιοδοτημένο service και να γίνει προπαραγγελία των ανταλλακτικών, ώστε αυτά να είναι διαθέσιμα κατά την επίσκεψη στο συνεργείο.

1 5

Η “τηλεδιάγνωση” είναι επίσης μια έξυπνη δυνατότητα, όπου σε περίπτωση βλάβης, ο αναβάτης συνδέεται με τα κεντρικά και εντοπίζεται επί τόπου το πρόβλημα, ενώ αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες γύρω από αυτό, η 22Motors αναφέρει πως στις δυνατότητες συμπεριλαμβάνεται και σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για σύγκρουση ή για κινδύνους στον δρόμο.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της 22Motors.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 15:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon