.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 12:43

Nikola NZT - Ηλεκτρικό SSV με… 590hp!

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά, φωτό & Video

 

Πώς θα σας φαινόταν ένα ηλεκτρικό Side by Side όχημα με απόδοση 590 hp και 100 (με το καλημέρα) κιλά ροπής;! Διαβάστε για το NZT της Nikola Powersports, και δείτε ένα θεαματικό βίντεο με το ηλεκτροκίνητο κτήνος που ετοιμάζεται να γράψει ιστορία.

Η Nikola Motor Company είναι μια αμερικάνικη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα την Salt Lake City της Utah. Πέρα από το ηλεκτρικό SSV / UTV «NZT» έχει σχεδιάσει ένα ηλεκτρικό τράκτορα φορτηγού, το «Nikola One» και έχει στόχους να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων στο μέλλον -ακόμα και στα jet ski. Μέχρι στιγμής πάντως, κανένα από τα οχήματα της δεν έχει βγει στην παραγωγή.

nikola nzt 1

Υπεύθυνο για το NZT είναι το τμήμα Powersports της εταιρείας, οι προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και η Nikola μιλάει για έναρξη παραδόσεων στις αρχές του 2019.

Το NZT δεν θα είναι φθηνό, καθώς οι τιμές ξεκινούν από τα 28.900 δολάρια (24.300 ευρώ) και φτάνουν στα 45.900 δολάρια (38.620 ευρώ).

nikola nzt 4

Τι παίρνει κανείς με τα παραπάνω; Ένα κτηνώδες τετρακίνητο και τετραθέσιο ηλεκτρικό SSV, με ιπποδύναμη που κυμαίνεται μεταξύ 266-590 hp ανάλογα την έκδοση, με ροπή 100 Kgm άμεσα διαθέσιμη (ηλεκτρικό γαρ), με επιτάχυνση 3,5 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ/ώρα και με αυτονομία που κυμαίνεται μεταξύ 90-150 χιλιόμετρα ανάλογα την μπαταρία. Χρόνος φόρτισης με ταχυφορτιστή, 3 ώρες.

Αν τώρα σε επιδόσεις το NZT κάνει σκόνη όλα τα βενζινοκίνητα SSV παραγωγής, στον τομέα του βάρους, όπως είναι φυσικό λόγω μπαταριών, δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά. Μιλάμε για βάρος που κυμαίνεται μεταξύ 1.043 κιλά και 1.905 κιλά, που απέχει πολύ από τα 706 κιλά του ελαφρύτερου βενζινοκίνητου ανταγωνιστή του.

nikola nzt 15

Ακόμα κι έτσι όμως, το έξτρα βάρος δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην απόλυτη επικράτηση του NZT σε επιταχύνσεις και τελική ταχύτητα, καθώς η ιπποδύναμη των 590 ίππων στη δυνατότερη έκδοση δεν συγκρίνεται με τους 90, 168 και 172 ίππους του ανταγωνισμού.

nikola nzt 14

Στον εξοπλισμό το ΝΖΤ υπερηφανεύεται για κορυφαία επίπεδα σε όλους τους τομείς, από τις αναρτήσεις της FOX με τη μεγαλύτερη διαδρομή στην κατηγορία, κτηνώδες πλαίσιο αλλά και Roll-Cage, τροχούς ενισχυμένους με Kevlar, 4 δισκόφρενα με ABS, δυο οθόνες TFT 12,2 & 7 ιντσών, στάνταρ ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι, εργάτες εμπρός-πίσω, δυνατότητα φόρτισης με ηλιακούς συλλέκτες, εξόδους ρεύματος, πολυτελή καθίσματα, συνδεσιμότητα με WiFi / 4GLTE, κλπ.

nikola nzt 12

Δείτε παρακάτω τις επίσημες φωτογραφίες και τα 3D σκίτσα του NZT, και μην αμελήσετε να απολαύσετε το θεαματικό βίντεο της εταιρείας για το όχημα.

Το μόνο που μένει είναι… να γίνουν οι υποσχέσεις της Nikola πραγματικότητα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 12:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Emflux One 2018 Ujet e-scooter »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon