.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 10:17

Polaris - Ετοιμάζει ηλεκτρικές εκδόσεις για όλες τις κατηγορίες οχημάτων της!

Οι μετοχές της Polaris ανέβηκαν 3,35% την Τετάρτη 20 Μαΐου, μετά από έκθεση αναλυτών της Morgan Stanley, όπου σημειώνεται πως η αμερικάνικη φίρμα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλων αλλαγών, που θα την καταστήσουν κυρίαρχο παίχτη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Μέχρι το 2025, η Polaris σχεδιάζει να προσφέρει μια EV επιλογή μοντέλου μέσα σε κάθε μία από τις κατηγορίες οχημάτων στις οποίες δραστηριοποιείται, απομακρυνόμενη σιγά-σιγά από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν ATV, UTV, τρίκυκλα οχήματα δρόμου (Slingshot), snowmobile και μοτοσυκλέτες (Indian).

Η μεταστροφή αυτή της Polaris θα μπορούσε να οδηγήσει σε ετήσια άνοδο εσόδων της τάξης του 18% μέχρι το 2040. Θυμίζουμε πως για την ώρα η αμερικάνικη φίρμα διαθέτει μόνο ένα ηλεκτρικό Utility 4τροχο, το EV Ranger, όμως η εξαγορά της Brammo και η συμφωνία με τη Zero δίνουν στην εταιρεία ένα πολύ καλό know-how σε ηλεκτρικά δίκυκλα και κινητήρες.

Καταλυτική για την περαιτέρω άνοδο της μετοχής της Polaris κρίνεται η 26η Ιανουαρίου 2021, όταν η Polaris θα κάνει την ετήσια ενημέρωση για τους επενδυτές της, όπου όλοι περιμένουν να ακούσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον εξηλεκτρισμό της φίρμας.

Στην ίδια ενημέρωση, ακούγεται πως η Polaris πιθανώς να ανακοινώσει σχέδια για εξαγορά εταιρειών που έχουν σχέση με μπαταρίες ή ηλεκτρικά οχήματα.

Ο εξηλεκτρισμός θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες διεθνείς αγορές, καθώς και σε άλλους τομείς, όπως των ηλεκτρικών ποδηλάτων και scooter, κ.α.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές της Morgan Stanley πιστεύουν πως αρχικά θα είναι δύσκολο για την Polaris να πείσει τους οπαδούς των SSV και ATV πως οι ηλεκτρικές εκδόσεις θα προσφέρουν τις ίδιες επιδόσεις με τις βενζινοκίνητες, ενώ επιπλέον δεν υπάρχει η ίδια πίεση από το κράτος για τον εξηλεκτρισμό της βιομηχανίας Powersports (μοτοσυκλέτες, ATV, SSV, snowmobiles), όπως για τα αυτοκίνητα.

Τις εξελίξεις ίσως επιταχύνει η παρουσίαση του ηλεκτρικού ATV της TESLA, ονόματι Cyberquad, που θα διατίθεται προαιρετικά μαζί με το επερχόμενο Cybertruck, ενώ θυμίζουμε και την εταιρεία Nikola που διαθέτει ήδη το πανίσχυρο ηλεκτρικό Side by Side NZT.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 10:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon