.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 15:33

Ujet e-scooter

 

Ηλεκτρικό, σπαστό και με μετάδοση στο στεφάνι!

 

Στη CES 2018 έκανε το ντεμπούτο του ένα μοναδικού design e-scooter, με το όνομα Ujet. Με υψηλή ποιότητα κατασκευής και αντίστοιχα υψηλή τιμή, το Ujet ξεχωρίζει πέρα από το design του και από την σπαστή του κατασκευή.

ujet escooter 2

Το Ujet διαθέτει ένα υπέρ-ελαφρύ και στιβαρό πλαίσιο από προηγμένα σύνθετα υλικά που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην κατασκευή αεροσκαφών. Όλο το scooter βρίθει από μαγνήσιο και ανθρακόνημα, με την κατασκευάστρια εταιρεία από το Λουξεμβούργο να κάνει λόγο για συνολικό βάρος… 43 κιλών!

ujet escooter 24

Όπως τα αναδιπλούμενα ποδήλατα, έτσι και το Ujet, διπλώνει στα 2 με 3 κινήσεις σε δευτερόλεπτα, με ένα σύνδεσμο που έχει στο πλαίσιο, για να μπορεί να μεταφέρεται και να αποθηκεύεται εύκολα.

ujet escooter 1

Με την ίδια ευκολία που διπλώνει, αφαιρείται και η μπαταρία, η οποία μετατρέπεται σε πολυτελή βαλίτσα με ροδάκια και χερούλι!

ujet escooter 18

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Ujet έχει ισχύ 4 Kw (5,4 hp) και ροπή 9,2 Kgm και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 45 χλμ/ώρα. Η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 3-6 ώρες ανάλογα ποια μπαταρία χρησιμοποιείς και 2 ώρες με ταχυφορτιστή. Η αυτονομία του scooter φτάνει τα 70 χιλιόμετρα με τη μικρή μπαταρία και τα 150 με τη μεγάλη.

ujet escooter 9

Περιμένετε όμως γιατί τώρα φτάνουμε στο πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του Ujet. Όπως αναφέρει η εταιρεία που το κατασκευάζει, το Ujet είναι το πρώτο scooter παραγωγής στον κόσμο με orbital wheel. Με λίγα λόγια, ο κινητήρας -που βρίσκεται στον τροχό- παρέχει την ισχύ του όχι στο κέντρο του πίσω τροχού, αλλά στο στεφάνι!

ujet escooter 8

Το Ujet διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ενώ εντυπωσιακά είναι τα περιμετρικά δισκόφρενα, α-λα Buell.

ujet escooter 4

Το Ujet θα έρχεται εξοπλισμένο με Tracker, και θα σας επιτρέπει να βρείτε το scooter για παράδειγμα μέσα σε κάποιο παρκινγκ χρησιμοποιώντας το smartphone σας, και δείχνοντας σας τον δρόμο μέσω… επαυξημένης πραγματικότητας!

Πέρα από την παραπάνω λειτουργία το Tracker σας ειδοποιεί αν το scooter σας κινείται δίχως τη συγκατάθεση σας, και σας δίνει τη δυνατότητα να το απενεργοποιήσετε μέσω του Smartphone σας.

ujet escooter 15

Τα όργανα θα διαθέτουν GPS, φωνητικό έλεγχο, σύστημα πολυμέσων και HD κάμερα, ενώ το κλειδί του Ujet θα είναι το Smartphone του αναβάτη.

Δυστυχώς η εταιρεία έχει ήδη καθυστερήσει στο χρονοδιάγραμμα της παραγωγής του Ujet, καθώς το e-scooter ήταν προγραμματισμένο να βγει στην παραγωγή στα τέλη του 2017.

ujet escooter 25

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα Ujet, μπορείτε να το προ-κρατήσετε με 850 ευρώ, να επιλέξετε αν θα το πάρετε με χαμηλή ή ψηλή σέλα, να διαλέξετε το χρώμα του ανάμεσα σε 5 διαθέσιμα, να επιλέξετε το σχήμα του, και τέλος να το πληρώσετε –δεν είναι φθηνό.

ujet escooter 17

Το Ujet κοστίζει 8.690 euro με μικρή μπαταρία αυτονομίας 70 χλμ. ή 9.890 με μεγάλη μπαταρία αυτονομίας 150 χλμ.

Στην επίσημη σειρά αξεσουάρ βρίσκουμε γάντια -ανδρικά και γυναικεία-, ενώ στο μέλλον αναμένονται Fast Charger & jet κράνος

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 15:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Nikola NZT - Ηλεκτρικό SSV με… 590hp! Αthensville Scrambler »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon