.
Κατηγορία Buell
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 16:28

Fuell Fllow by Buell - Παρουσίαση και τιμή

Έγινε η επίσημη αποκάλυψη της Fuell Fllow, της ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας της Buell – Και, ναι, τώρα οι προπαραγγελίες έχουν ανοίξει κανονικά!

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Buell, που ξεκινούσε ουσιαστικά και μία spin-off μάρκα, έχει το όνομα Fuell Fllow και, μετά από αρκετό καιρό σεναρίων και αβεβαιότητας, βρίσκεται πλέον διαθέσιμη για online παραγγελία. H μοτοσυκλέτα είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο, τον τελευταίο καιρό, από ξένα δίκτυα που σχολίασαν την καθυστέρηση της, είδηση την οποία σας μεταφέραμε και εμείς, όμως μετά από επίσημη επικοινωνία μας με την εταιρεία και ανάλογες διευκρινίσεις, πλέον είμαστε σε θέση να την παρουσιάζουμε και εμείς, όπως πρέπει.

Η Fuell Fllow είναι, λοιπόν, μία ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα καθημερινής χρήσης, την οποία η Fuell ονομάζει «e-commuter», δηλαδή ηλεκτρικό όχημα αστικής μετακίνησης. H ιδιαίτερη σχεδίαση της, ταυτίζεται με την χαρακτηριστική ταυτότητα της Buell και ξεχωρίζει – εντάξει, είναι ίσως λίγο πιο... boxy από ότι θα θέλαμε, αλλά η κάλυψη της μπαταρίας είναι και μία εργασία από μόνη της!

Ο ηλεκτροκινητήρας της μοτοσυκλέτας έχει ισχύ 35 kW ή 47 ίππων -στα επίπεδα του ευρωπαϊκού A2 διπλώματος, δηλαδή-, όμως τοποθετείται απευθείας πάνω στον τροχό και μπορεί να αποδώσει την απίστευτη ροπή των... 76,5 kgm ροπής, ενώ ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει και την απόδοση 15 ίππων από το μοτέρ, άρα «κατεβάζοντας» το Fllow στα επίπεδα του διπλώματος Α1 – αυτοκινήτου, για την Ευρώπη. Η μπαταρία της Fllow έχει χωρητικότητα 10 kWh και υπόσχεται αυτονομία 240 χιλιομέτρων – η Buell δηλώνει ότι, με την μέση καθημερινή μετακίνηση των 24 χιλιομέτρων που κάνει ένας αναβάτης μοτοσυκλέτας, πιθανόν θα χρειάζεται φόρτιση μία φορά στις 10 μέρες! Η φόρτιση της Fuell δηλώνεται ότι μπορεί να γίνει ΠΑΡΑ πολύ γρήγορα, με γέμισμα μέχρι το 100% σε 30 λεπτά και φόρτιση από το 20% έως το 90%, σε μόλις 15! Σαν να λέμε, μία στάση στο βενζινάδικο και για καφέ, σε ταξίδι...

Πλούσιος ανακοινώνεται ο εξοπλισμός της Fllow, ο οποίος περιλαμβάνει Traction Control, σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου, keyless σύστημα εκκίνησης, συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο, σύστημα ειδοποίησης για επικείμενη σύγκρουση, ABS τελευταίας γενιάς, 2 riding modes, επιλογή Walk & Reverse για υποβοήθηση κίνησης επιτόπια και σε μικρές ταχύτητες, κ.ά. Στον χώρο που συνήθως βρίσκουμε το ρεζερβουάρ, η Fuell Fllow φέρει αποθηκευτικό χώρο 50 λίτρων, που φιλοξενεί ένα full-face κράνος και αρκετά ακόμα αντικείμενα, χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη Top Box.

Στην κατασκευή της μοτοσυκλέτας, η οποία έχει γίνει στις ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά δηλώνεται, έχουν χρησιμοποιηθεί ελαφριά υλικά και όλες οι λύσεις της τεχνολογίας, με αποτέλεσμα το βάρος της να δηλώνεται στα 180 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα της φτάνει τα 140 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μπορεί να κάνει το 0-100 σε 3,5 δευτερόλεπτα, χρόνος αντίστοιχος ενός... supercar.

H τιμή της Fuell Flow ορίζεται, αυτή την στιγμή, στα 10.495 δολάρια, αποτελώντας προς το παρόν τιμή γνωριμίας, μια έκπτωση 2.500 δολαρίων από την κανονική τιμή (12.995 δολάρια). Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν, στο τέλος του 2024. 

Δείτε περισσότερα για την Fuell Fllow με ένα κλικ εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 16:46

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon