.
Κατηγορία Buell
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 07:39

Buell Hammerhead 1190 Freedom Edition – Πόσο είπατε πως ανεβάζει την τιμή ένα βάψιμο;

Αν πάμε πίσω στο 1983 και κάπου στο Grand Rapids του Michigan θα είμαστε «παρόντες» στη γέννηση της Buell, η οποία φέτος γιορτάζει τα 40 της χρόνια.

Όντας τέκνο ενός πρώην μηχανικού της Harley-Davidson, του Erik Buell, η εν λόγω εταιρεία έχει περάσει αρκετές τρικυμίες, συνεχίζει ωστόσο και φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια της. Το κάνει με μια σειρά από πέντε διαφορετικά μοντέλα, συγκεκριμένα τα Hammerhead 1190, 1190SX, Super Cruiser, Supertouring και Baja Dune Racer. Από τις πέντε μοτοσυκλέτες, το Hammerhead είναι ίσως το πιο σημαντικό και γι' αυτό πιθανώς επιλέχθηκε από την εταιρεία ως βάση για μια ειδική έκδοση που προορίζεται να γιορτάσει τόσο την επέτειο όσο και την «αμερικανική ελευθερία».

burll23b.jpg

Το μοντέλο ονομάζεται επίσημα Hammerhead 1190 Freedom Edition και το κύριο (και μοναδικό) πράγμα που το ξεχωρίζει από τα στοκ αδέρφια του είναι τα χρώματα του, εκείνα δηλαδή της αμερικανικής σημαίας, κόκκινο, λευκό και μπλε, αλλά και τα αστέρια που τη διακρίνουν. Κάτω από όλο αυτό το μανδύα της.. «αμερικανιάς», υπάρχει το «απλό» Hammerhead 1190 με τον υγρόψυκτο V-Twin κινητήρα των 1.190cc, των 185 ίππων και των σχεδόν 14 κιλών ροπής.

burll23c.jpg

Τέλος, για την –οικονομική- ιστορία του πράγματος, στην απλή του μορφή, το φθηνότερο Hammerhead 1190 που υπάρχει ξεκινά από τα 19.995 δολάρια και μπορεί να φτάσει έως και τις 25.995 πλήρως «φορτωμένο». Φυσικά, η Freedom Edition είναι «λίγο» πιο ακριβή, με το χρώμα και μόνο να θέτει την τιμή εκκίνησης στις 24.990 δολάρια. Θα είναι διαθέσιμο την 1η Ιουλίου, λίγο πριν οι ΗΠΑ γιορτάσουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους, χωρίς να είναι σαφές πόσα από αυτά θα κατασκευαστούν, με τις πρώτες 40 μοτοσυκλέτες να συνοδεύονται από ειδική τετραετή εγγύηση. Ε, το λες και ευκαιρία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon