.
Κατηγορία Buell
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 08:05

Buell Super Cruiser - 120 εκατομμύρια δολάρια σε προπαραγγελίες!

Μπορεί το χρονοδιάγραμμα παραγωγής να κείται μακράν, ωστόσο το ενδιαφέρον για τη νέα μοτοσυκλέτα των 175 ίππων είναι έντονο.

Η Buell είναι γνωστή για τις ιδιαίτερες μοτοσυκλέτες αλλά και της οικονομικές της περιπέτειες. Στην τελευταία μορφή της, η Buell Motorcycle Co. πια, επανεμφανίστηκε το 2021 και φαινόταν αποφασισμένη να ακολουθήσει τον ίσιο δρόμο όταν αποκάλυψε τη νέα της Super Cruiser σχεδιασμένη από τον Roland Sands τον Φεβρουάριο. Και από ό,τι φαίνεται το πράγμα πάει παραπάνω από καλά, αφού σε μόλις έξι μήνες έχει συγκεντρώσει πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια σε προπαραγγελίες για το νέο cruiser, το οποίο δεν θα βγει στη γραμμή παραγωγής μέχρι το 2025.

Ο Bill Melvin, Διευθύνων Σύμβουλος της Buell, ανέφερε τα εξής: «Οι Αμερικάνοι αγαπούν το στυλ, τις μυώδεις γραμμές και τις επιδόσεις. Το Super Cruiser σπάει το καλούπι και για τα τρία και η απάντηση δείχνει ότι η Buell απλά έσκισε. Αυτό είναι εντελώς ανήκουστο για ένα αμερικάνικο V-twin».

buell_super_2.jpg

Εντωμεταξύ, στο παρασκήνιο του πράγματος, ο Sands λέει ότι του ανατέθηκε να «χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το τυπικό στυλ κύλισης Buell» στις αρχικές συναντήσεις με τον Melvin, επομένως ήταν πιθανά τα πάντα. Από το ανεστραμμένο πιρούνι της Showa έως τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με το χαρακτηριστικό περιμετρικό σύστημα πέδησης, καθώς και ο υγρόψυκτος ET-V2 V-twin των 1.190 κ.εκ. Ο Sands λέει ότι έπρεπε να κατασκευάσει το δικό του πλαίσιο από χαλύβδινους σωλήνες και να το εναρμονίσει με το ψαλίδι, το πιρούνι, τους τροχούς και το σύστημα πέδησης, αλλά καθώς το Super Cruiser εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως πρωτότυπο, οι περισσότερες λεπτομέρειες παραμένουν κρυφές.

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία από πού προέρχεται η έμπνευση για το στυλ, μιας και το Super Cruiser βασίζεται σχεδιαστικά σε μεγάλο βαθμό στα στοιχεία της Harley FXR, καθώς και σε αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «αισθητική του καταδρομικού της Δυτικής Ακτής». Ο Sands το παραδέχτηκε, λέγοντας: «(...το FXR ήταν) δυνητικά ένα από τα καλύτερα Harley-Davidson που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την κληρονομιά και τη σύνδεση με την Buell.»

buell_super_3.jpg

Μέρος αυτού του σχεδίου, είναι να έχει η Buell 10 μοντέλα στο χαρτοφυλάκιο μέχρι το 2024. Τα Buell Hammerhead 1190, Super Touring 1190 και Dune Racer έχουν κάνει τις δημόσιες αποκαλύψεις τους έστω και σαν πρωτότυπα, με την επέκταση της σειράς να αναμένεται να συνεχιστεί από εκεί, με πρόσθετες μοτοσυκλέτες τουρισμού και περιπέτειας που λέγεται ότι είναι καθ' οδόν. Στη λίστα μπορείτε να προσθέσετε το πολυαναμενόμενο Super Cruiser, το οποίο θα τεθεί σε παραγωγή το 2025, με τη Buell να έχει υπολογίσει ότι πιθανότατα θα «πωλείται στο εύρος των 20.000-30.000 δολαρίων».

Περισσότερες λεπτομέρειες, ορισμένες προδιαγραφές και πληροφορίες προπαραγγελίας μπορείτε να βρείτε στο buellmotorcycle.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 08:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Fuell Fllow by Buell - Παρουσίαση και τιμή
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon