.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 14:24

BMW R1300GS – Νέες φωτογραφίες από την εξέλιξή του

Μερικές νέες εικόνες από την αναμενόμενη νέα R1300GS σε δοκιμές στη Γερμανία αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Motorrad.

Πάει πάνω από έναν χρόνο τώρα που επιβεβαιώθηκαν οι φήμες πως η BMW σχεδιάζει την επόμενη μέρα της οικογένειας GS. Ήδη από τον περσινό Μάρτιο επίσημα έγγραφα αποκάλυψαν την πρόθεση των Γερμανών να παρουσιάσουν τρεις νέες εκδοχές – R1300GS, R1400GS και M1300GS – με την 1400 να εικάζεται πως είναι η Adventure χωρίς διαφορές στον κινητήρα, ενώ η Μ θα είναι προφανώς η ακόμη πιο εκλεκτή επιλογή φορτωμένη με βελτιωτικό εξοπλισμό της ομώνυμης σειράς. Ακολούθησε σωρεία φωτογραφιών και βίντεο από την αναμενόμενη μοτοσυκλέτα σε διάφορα στάδια εξέλιξης.

Όλα αυτά προφανώς σημαίνουν έναν νέο boxer κινητήρα, για τον οποίο οι ως τώρα πληροφορίες μιλούν για αύξηση απόδοσης γύρω στους 150 ίππους και διατήρηση του συστήματος μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων Shift Cam.

bmw r1300gs 4

Αυτό που επιβεβαιώνεται οριστικά με τις νέες φωτογραφίες είναι η χρήση δύο ραντάρ μπροστά και πίσω, άρα έχουμε σίγουρα adaptive cruise control με τη βοήθεια του μπροστινού – που φορά ήδη και σε άλλα μοντέλα της η BMW, όπως το R18 – και blind spot detection με το πίσω σώμα ραντάρ. Μένει να αποδειχθεί αν οι Γερμανοί έχουν σκεφτεί και νέα κόλπα με τη χρήση των ραντάρ της Bosch, όπως λ.χ. κάνει η Yamaha στο νέο Tracer 9+.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τις εικόνες είναι οι μικρές διαφορές που εντοπίζουμε ανάμεσα στις δύο μοτοσυκλέτες που συνέλαβε ο φακός. Σε αυτές βλέπουμε πως η μια φορά χούφτες με ενσωματωμένα φλας, ενώ η δεύτερη (η πίσω στην κεντρική φωτογραφία) τοποθετεί τα φλας μπροστά πάνω στο καβούκι του ραντάρ και επιπλέον φορά προστατευτικά κάγκελα και μεγαλύτερη ποδιά κινητήρα.

bmw r1300gs 2

Αν αυτές οι διαφορές αφορούν δοκιμές εξοπλισμού ή προλογίζουν την ύπαρξη διαφορετικών εκδόσεων μένει να αποδειχθεί.

Αυτά που φαντάζουν πλέον ως βέβαια είναι δύο δεδομένα. Πρώτον, έχουμε νέο GS προ των πυλών με νέο μεγαλύτερο και δυνατότερο κινητήρα και αναβαθμισμένο εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει και ραντάρ μπροστά και πίσω. Πιθανώς να φορά και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ οι Γερμανοί συνάδελφοι του Motorrad προβλέπουν με αρκετή βεβαιότητα έναν ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα.

bmw r1300gs 3

Δεύτερον, η σχεδίαση του νέου GS διατηρείται σε όλα τα πρωτότυπα δοκιμών που έχουμε δει στη διάρκεια αυτού του χρόνου και τοποθετεί το ραντάρ στην περιοχή που ως τώρα ήταν ο προβολέας, ενώ ο φωτισμός εξυπηρετείται με ένα φως στο ρύγχος μπροστά, καθώς και με δύο προβολείς από κάτω του, αλά Yamaha R1. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι κρύβει το καλυμμένο ρύγχος καθώς αυτό το στοιχείο θα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μπροστινή όψη της μοτοσυκλέτας.

Αναμένουμε την αποκάλυψη της νέας φαμίλιας R-GS εντός του 2023, καθώς πάει ήδη πολύς καιρός που εξελίσσεται με εμφανή πρόοδο, αλλά και επειδή φέτος είναι μια σημαδιακή χρονιά, στην οποία η γερμανική εταιρεία συμπληρώνει 100 χρόνια από την πρώτη της μοτοσυκλέτα. Αν μη τι άλλο, αυτή ακούγεται ως η ιδανική περίσταση για να παρουσιάσεις τη νέα μέρα του δημοφιλέστερου μοντέλου της ιστορίας σου.

Πηγή: Motorrad Online

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 14:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon