.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 18:10

Η BMW ετοιμάζει R1300GS, R1400GS και M1300GS για το 2023

Τρία νέα GS επιβεβαιώθηκαν εμμέσως, πλην όμως επισημότατα από τη BMW.

Πέρυσι το Καλοκαίρι κυκλοφόρησε ένα σετάκι φωτογραφιών από το υπό δοκιμή επόμενο BMW R-GS, για το οποίο οι συνοδευόμενες πληροφορίες μιλούσαν για μικρή αύξηση κυβισμού στα 1300 cc και πολλές αλλαγές σε πλαίσιο, ψαλίδι και εμφάνιση.

Με το περίεργο ρύγχος που πλέον φιλοξενεί και τον προβολέα να μαγνητίζει το βλέμμα (όχι απαραιτήτως χάρη στη γοητεία του, οφείλω να ομολογήσω), τα υφασμάτινα καλύμματα στις κεφαλές των κυλίνδρων του boxer μάλλον υπονοούν κάποια σημαντική αλλαγή εκεί που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί πριν τη στιγμή που θα αποφασίσει το Δ.Σ. της BMW Motorrad.

BMW R 1300 GS 5

Έκτοτε δεν ξανακούσαμε κάτι σημαντικό για το νέο GS, μέχρι που η BMW έκανε μια αλλαγή στην ιστοσελίδα της που δεν πέρασε απαρατήρητη.

Στην ενότητα Υπηρεσίες λοιπόν, ακολουθούμε την υποενότητα Αίτημα για Service η οποία μας οδηγεί σε μια φόρμα με μενού dropdown με όλα τα μοντέλα της BMW για να επιλέξουμε το δικό μας. Σε αυτή ακριβώς τη λίστα είναι που προκύπτει η είδηση.

BMW R 1300 GS 6

Μεταξύ πολλών γνωστών μοτοσυκλετών της γερμανικής εταιρείας, σύγχρονων και παλιότερων, βρίσκουμε τα εξής: R1300GS, R1400GS και M1300GS.

Πρακτικά λοιπόν έχουμε τα εξής. Πρώτον, επιβεβαιώνεται πως το επόμενο GS θα λέγεται 1300, άρα λογικά θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από το τρέχον 1250.

Δεύτερον, δεν υπάρχει R1300GS Adventure, υπάρχει όμως R1400GS, το οποίο κατά το γερμανικό περιοδικό Motorrad εκτιμάται πως θα είναι το ανάλογο Adventure μοντέλο του 2023, προφανώς με ακόμη περισσότερα κυβικά εκατοστά.

Τέλος, η εμφάνιση ενός Μ1300GS μάλλον δε θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, καθώς είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο να ακολουθηθεί το παράδειγμα των S1000RR / M1000RR και τι καλύτερο από το best seller του εργοστασίου; Προφανώς μιλάμε για μια περιποιημένη έκδοση με τη βάση του R1300GS εμπλουτισμένη με δωράκια από τη λίστα αξεσουάρ Μ.

Φανταζόμαστε πως για να βρίσκονται πλέον αυτά στη λίστα μοντέλων της BMW πιθανότατα η παρουσίασή τους δεν θα αργήσει πολύ, καθώς δε θα είχε και πολύ νόημα να μας προϊδεάσουν από τώρα για μοντέλα 2024 και βάλε.

Πηγή φωτογραφιών: Motorrad

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 18:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW R Sport Edition by Lord Drake Kustoms H BMW πατεντάρισε το όνομα R12 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon