.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 13:42

BMW R 1300 GS – Πλησιάζει στην παραγωγή

Νέες φωτογραφίες του αναμενόμενου R 1300 GS αποκαλύπτουν κάποια στοιχεία που ως τώρα υπήρχαν μόνο ως φήμες.

Οι πρώτες φωτογραφίες που επιβεβαίωναν πως η BMW δουλεύει πάνω στη νέα γενιά GS κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο του 2021 και έκτοτε ξεδιπλώθηκε η πορεία εξέλιξης του νέου μοντέλου. Τον Μάρτιο του 2022 ένα λαθάκι στην ιστοσελίδα της BMW Motorrad αποκάλυψε την ύπαρξη τριών νέων εκδόσεων – R 1300 GS, M 1300 GS και R 1400 GS – ενώ μόλις τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε κι ένα βίντεο με τη μοτοσυκλέτα να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο κάπου στη βόρεια Ιταλία.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία φυσικά η BMW έχει παραμείνει σιωπηρή, ωστόσο ο γερμανικός Τύπος μας έχει προσφέρει αρκετές πληροφορίες για το ποιον της νέας γενιάς: αύξηση κυβισμού, ενίσχυση απόδοσης ως τη γειτονιά των 150 ίππων, μείωση βάρους, προσθήκη ραντάρ μπροστά, αλλά και επέκταση της υγρόψυξης σε όλον τον κινητήρα (και όχι μόνο στο κεντρικό του τμήμα), καθώς και νέο κύκλωμα λίπανσης με ημίξηρο κάρτερ.

Στις νέες φωτογραφίες που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Motorrad, τη R 1300 GS δοκιμάζεται στο χώμα, χαρίζοντάς μας μερικά καρέ που για πρώτη φορά απεικονίζουν τους κυλίνδρους του boxer σε κοινή θέα.

Αν προσέξετε τις προηγούμενες spy pics που έχουμε δημοσιεύσει, οι κύλινδροι ήταν πάντοτε καλυμμένο από ύφασμα, γεγονός που προκάλεσε τη φημολογία περί νέου κυκλώματος ψύξης. Όπως φαίνεται, αυτή είναι η πραγματικότητα, καθώς πλέον οι κύλινδροι δε φαίνεται να έχουν ψήκτρες καθώς είναι και αυτοί πια υγρόψυκτοι.

Erlkoenig BMW R 1300 GS 11 2022 169Gallery 570ed392 1953280

Οι εδράσεις του boxer είναι επίσης νέες, με την κάτω βάση του να εκτείνεται αρκετά μπροστά από το ψαλίδι φτάνοντας σχεδόν κάτω από τους κυλίνδρους, σε μια κίνηση που αναμένεται να αλλάξει τη δυναμική της μοτοσυκλέτας και το Motorrad να εικάζει πως αυτή είναι μια αλλαγή που έχει ως στόχο την ανώτερη συμπεριφορά στο χώμα.

Επιπλέον, στις νέες αυτές φωτογραφίες η μοτοσυκλέτα φαίνεται πια να φορά την τελική μορφή των κουστουμιών του νέου μοντέλου, χωρίς γραφικά μεν, αλλά σαφώς πιο προσεγμένα από το χοντροκομμένα πλαστικά που βλέπαμε στις προηγούμενες κατασκοπευτικές λήψεις που είχαν κυκλοφορήσει.

Εδώ βλέπουμε για πρώτη φορά και τη νέα πρόσοψη του R 1300 GS, στην οποία έχουμε τα φωτιστικά σώματα χαμηλότερα και πάνω στο ρύγχος, καλυμμένα από ένα διάφανο κομμάτι πλαστικού. Η προφανής εξήγηση του νέου σχεδίου σαφώς πρέπει να λαμβάνει υπόψη την τοποθέτηση ενός μπροστινού ραντάρ ακριβώς κάτω από τον ανεμοθώρακα.

Erlkoenig BMW R 1300 GS 11 2022 169Gallery f30d74d2 1953284

Η συζήτηση πλέον έχει επικεντρωθεί στο πότε αναμένεται το νέο GS. Με την επίσημη απουσία της BMW από τις διεθνείς εκθέσεις πια, η αποκάλυψη είναι δεδομένο πως θα γίνει διαδικτυακώς, ενώ όλα δείχνουν πως αυτή δε θα αργήσει πολύ, πιθανότατα νωρίς στο 2023 ή ίσως και στις λίγες εβδομάδες που απομένουν για την τρέχουσα χρονιά.

Ο λόγος που κάνει τους πάντες να πιστεύουν πως το νέο R 1300 GS θα είναι μοντέλο 2023 είναι απλός: αυτή τη χρονιά η BMW Motorrad γιορτάζει τα 100 της χρόνια, και τι θα μπορούσε να είναι πιο εορταστικό από μια νέα γενιά της δημοφιλέστερης μοτοσυκλέτας στην ιστορία της;

Επιπλέον το 2023 ταιριάζει και με το συμμετρία του προγράμματος της BMW: το 2013 παρουσίασε την υγρόψυκτη γενιά, το 2018 την ανανέωση με τεχνολογία βελβίδων ShiftCam, άρα η πενταετία ακούγεται ως η σωστή στιγμή για να έρθει το επόμενο μεγάλο βήμα στην ιστορία του θρυλικού GS.

Πηγή: Motorrad Online

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon