.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 12:09

BMW R12 cruiser – Ετοιμάζει καινούριο cruiser η Βαυαρική εταιρεία

Από τον Μάιο είναι γνωστό ότι η BMW είχε καταθέσει αίτηση για ευρωπαϊκό σήμα για το όνομα «R 12» που θα χρησιμοποιηθεί σε ένα μελλοντικό μοντέλο μοτοσυκλέτας, που σίγουρα προοριζόταν να είναι cruiser και θα έπαιρνε θέση κάτω από το R 18 στη σειρά της εταιρείας. Επιπλέον, η BMW πρόσθεσε το όνομα «R 12 S» στο οπλοστάσιό της.

Αντίστοιχες καταθέσεις εμπορικού σήματος έχει κάνει και στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες όμως υπάρχει πρόβλημα με την κατοχύρωση, του R12, πιθανώς λόγω άλλων προϊόντων που μοιράζονται τον ίδιο τίτλο, και αντ' αυτού η BMW έχει καταθέσει μια νέα αίτηση εμπορικού σήματος για να καλύψει το όνομα "BMW R 12". Δεδομένου ότι το μόνο άλλο μοντέλο στη γκάμα της BMW που χρησιμοποιεί αυτή τη μορφή ονόματος είναι το R 18 cruiser, είναι λογικό ότι το R 12 θα είναι ένα μοντέλο χαμηλότερου κυβισμού που ακολουθεί τα βήματά του. Κατά ειρωνικό τρόπο, η BMW εγκατέλειψε την αγορά των cruiser το 2004, έχοντας αποφασίσει ότι τα 1.171cc R 1200 C της είχαν πολύ μικρή χωρητικότητα κινητήρα για να ανταγωνιστεί σε μια αγορά όπου τα μεγέθη κινητήρων αυξάνονταν γρήγορα.
7SKRVX4RVNAPFEXOE5QRELI2CE.jpg
Εκείνη την εποχή, μοτοσυκλέτες όπως το Vulcan 2000 της Kawasaki και το VTX1800 της Honda ήταν στην αγορά και η Triumph μόλις είχε λανσάρει το Rocket III των 2.294 κ.εκ. Το μεγαλύτερο ήταν καλύτερο και το R 1200 C φαινόταν αναιμικό σε σύγκριση με αυτά. Τώρα, αφού επιτέλους εισήλθε στην αγορά cruiser με το τεράστιο R 18, υπάρχει μια σαφής τάση προς μικρότερα, πιο ευέλικτα μοντέλα cruiser. Το Sportster S 1.252cc της Harley και το Nightster 975cc, για παράδειγμα, και το Scout 1.133cc Indian δείχνουν ότι τα «κρουαζιερόπλοια» με υδρόψυκτους κινητήρες DOHC έχουν γίνει αποδεκτά από την αγορά, επομένως ο υπάρχων κινητήρας R 1250 της BMW θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για το R 12 , ή η εταιρεία θα μπορούσε να επιλέξει να επιστρέψει στον παλαιότερο αερόψυκτο σχεδιασμό 1.171cc, όπως χρησιμοποιείται στο R nineT.
 
Η νέα εφαρμογή εμπορικού σήματος R 12 S είναι πιθανό να υποδεικνύει ότι εξετάζεται επίσης μια έκδοση της μοτοσυκλέτας υψηλότερων προδιαγραφών ή πιο σπορ. Ο πρόσφατος τρόπος λειτουργίας της BMW για την κυκλοφορία μοτοσυκλετών σε νέα τμήματα της αγοράς ήταν να δοκιμάσει τα νερά με μια φιλοσοφία σχεδόν παραγωγής. Για το R 18, η πρώτη αίτηση εμπορικού σήματος κατατέθηκε στις αρχές του 2018, με την Concept R 18 να εμφανίζεται περίπου 12 μήνες αργότερα και η παραγωγή να ξεκινά το 2020. Με αυτά τα δεδομένα και αφού το πρώτο εμπορικό σήμα για το R 12 κατατέθηκε το 2021, ίσως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε κάτι επίσημο από τη BMW για το νέο αυτό μοντέλο αρκετά σύντομα.
 
Πηγή: Cycle World
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 12:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon