.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 10:53

BMW R 1250 RS 2023 – Εξοπλιστική περιποίηση

Ακολουθώντας την ανανέωση της R 1250 R πριν λίγες μέρες, η sport touring μοτοσυκλέτα της BMW δεν αλλάζει για το 2023, απλώς αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της.

Μια από τις λίγες sport touring μοτοσυκλέτες που παραμένουν στην επικαιρότητα της εποχής μας, η R1250RS συνεχίζει και στο 2023 βασισμένη στην τελευταία γενιά boxer 1,254 cc με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού και βυθίσματος βαλβίδων ShiftCam, με απόδοση 136 hp στις 7,750 rpm και 14.5 kgm στις 6,250 rpm.

Παρότι παραμένει μια εξαιρετικά απολαυστική και αποτελεσματική μοτοσυκλέτα, πάντα βρίσκεται λίγος χώρος για βελτίωση και στο Μόναχο αποφάσισαν να τον εκμεταλλευτούν προσφέροντας το κάτι παραπάνω.

P90485985 highRes

Αυτό το παραπάνω έρχεται σε πρώτη φάση στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας, όπου η BMW ευτυχώς κάνει το προφανές και ενσωματώνει στο βασικό πακέτο δύο σημαντικά συστήματα που ως τώρα ήταν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού: Dynamic Traction Control (DTC) και BMW Motorrad ABS Pro (part integral) με cornering χαρακτηριστικά.

Πακέτο μαζί με το ABS Pro έρχεται στον βασικό εξοπλισμό και το Dynamic Brake Control, ένα σύστημα που φροντίζει να φιλτράρει την απόδοση του κινητήρα και το άνοιγμα του γκαζιού με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση φρεναρίσματος, διατηρώντας την ευστάθεια της μοτοσυκλέτας και προστατεύοντας από ακούσια απότομα ανοίγματα του γκαζιού κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος.

P90485989 highRes

Στη συνέχεια ενισχύει τις riding modes με την προσθήκη της Eco στις προϋπάρχουσες Road και Rain, προσφέροντας μια επιλογή με απαλή απόκριση στο γκάζι εστιασμένη στην οικονομία καυσίμου.

Στην TFT οθόνη του R1250RS η BMW προσθέτει την επιλογή προβολής Sport, η οποία ενσωματώνει στην εικόνα πληροφορίες όπως η μέγιστη γωνία κλίσης της μοτοσυκλέτας, καθώς και γραφήματα που δείχνουν σε πραγματικό χρόνο τον βαθμό εμπλοκής του ABS και του DTC.

Στον εξοπλισμό του RS προστίθεται ακόμη μια δεύτερη παροχή USB-A 5V που μπορεί να δώσει έως 2.4 Α ρεύματος.

P90485998 highRes

Στα της εμφάνισης, η οποία δεν αλλάζει φυσικά για το 2023, έχουμε μια νέα χρωματική επιλογή Light White (λευκό) με μαύρο πλαίσιο – σε αντίθεση με το κόκκινο του 2022. Επιπλέον αυτής, οι λοιπές επιλογές χρωμάτων είναι η Style Sport με λευκό, μπλε και κόκκινο, καθώς και η κατάμαυρη Style Triple Black.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό της R1250RS έχουμε μερικές νέες προσθήκες, όπως ένα αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής (κωνικό) σε μαύρο χρώμα και λίγο πιο φαρδύ και ψηλό από το εργοστασιακής τοποθέτησης, θερμαινόμενη σέλα συνεπιβάτη με πέντε επίπεδα θερμοκρασίας, καθώς και ένα κάλυμμα ουράς για να απολαμβάνεις σόλο οδήγηση με πιο αθλητικό στυλ.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στις ΗΠΑ η BMW δηλώνει από την αρχή του σχετικού δελτίου Τύπου ότι η τιμή της μοτοσυκλέτας δε θα αλλάξει και θα είναι ολόιδια με την τρέχουσα του μοντέλου 2022. Για να δούμε αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο και για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 11:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon