.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 13:50

BMW S1000RR 2023 – Νέα φωτογραφία, φρέσκιες πληροφορίες

Συνελήφθη δοκιμαζόμενη στη Γερμανία, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή της η νέα superbike S1000RR, με τον γερμανικό Τύπο να μεταδίδει ενδιαφέροντα τεχνικά στοιχεία.

Στα πέριξ του Μονάχου πριν λίγες μέρες πιάστηκε η φωτογραφία που βλέπετε πάνω-πάνω στο άρθρο αυτό από μέλος μοτοσυκλετιστικής λέσχης, και η οποία προφανέστατα αφορά μια BMW S1000RR. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Motorrad – το οποίο δημοσιεύει την παραπάνω φωτογραφία – πρόκειται για τη μοτοσυκλέτα που θα παρουσιαστεί στις 29 Σεπτεμβρίου από τη BMW.

Σε αυτή δε βλέπουμε καμιά σημαντική αλλαγή σε μέρη που είναι ορατά, όπως το ψαλίδι ή τα καπάκια του κινητήρα, προσέχουμε όμως το φέρινγκ που πλέον απλώνεται σε μεγαλύτερη έκταση χαμηλά στα πλαϊνά της μοτοσυκλέτας και επαναφέρει τις σχισμές που θυμίζουν βράγχια καρχαρία όπως στα πρώτα S1000RR του 2009.

Επίσης διακρίνονται καθαρά τα μεγάλα αεροδυναμικά φτερά και μια διάταξη που πιθανότατα ψύχει το μπροστινό φρένο.

Σύμφωνα με το Motorrad δεν είναι σαφές αν αυτά αφορούν τη βασική έκδοση S1000R ή αν είναι κομμάτια που θα φορά η ακριβότερη έκδοση M1000RR.

Κατά τις πληροφορίες των Γερμανών, στα χαρτιά της ομολογκασιόν της μοτοσυκλέτας η BMW έχει δηλώσει ονομαστική ιπποδύναμη 209.4 hp στις 13,750 rpm, δηλαδή μια μικρή αύξηση 2.7 ίππων που προέρχεται από ανέβασμα του ανώτατου ορίου περιστροφής του κινητήρα κατά 250 rpm.

Το σύστημα μεταβλητού βυθίσματος βαλβίδων, Shift Cam, διατηρείται και στη νέα γενιά, ενώ οι πληροφορίες μιλούν για τελική ταχύτητα κατά 3 km/h χαμηλότερη εξαιτίας κοντύτερης τελικής μετάδοσης κατά ένα δόντι στο πίσω γρανάζι, 46 από 45 που είχε πριν.

Κατά τα λοιπά, αυτή φαίνεται να είναι η μοτοσυκλέτα που θα αποκαλυφθεί στο ραντεβού που μας έχουν δώσει online οι άνθρωποι της BMW Motorrad για την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, εδώ.

Πηγή: Motorrad

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon