.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 09:30

BMW Motorrad – Το 2023 η χρονιά του M 1000 R

Μπορεί η BMW να μη λείπει από τον χορό των πρακτικά γυμνών superbikes, δεν έχει όμως εκπροσώπηση στο φάσμα της γυμνής υπερβολής, κάτι που μάλλον θα «διορθωθεί» από του χρόνου.

Εντάξει, όπως προείπαμε υπάρχει το S 1000 R, ένα S 1000 R δηλαδή απαλλαγμένο από τα πολλά πλαστικά αλλά και τους ίππους, με το streetfighter να ρυθμίζεται στους περίπου -40 έναντι του supersport αδερφού του. Η υστέρηση γίνεται πιο αισθητή σε σχέση με τον ευρωπαϊκό –επίσης γυμνό- ανταγωνισμό των 200+ ίππων, το Streetfighter V4 της Ducati και Brutale 1000 της MV Agusta δηλαδή.

Με τους Βαυαρούς να έχουν δείξει ήδη τι μπορούν να κάνουν με το M 1000 RR, είναι θέμα –κυριολεκτικά- χρόνου η επίσης πιο «αλήτικη» εκδοχή του, με όλο το εξωτικό σύμπαν του γερμανικού superbike να μεταφράζεται στο streetfighter της προαναφερθείσας υπερβολής. Τώρα τα λέμε αυτά γιατί δημοσιεύματα του εξωτερικού ήδη αναφέρουν πως έχουν κατατεθεί τα σχετικά έγγραφα για την ευρωπαϊκή αγορά, αναφέροντας όμως τεχνικά χαρακτηριστικά άνευ εικόνων. Ενδεικτικά, αναφέρεται η ισχύς του κινητήρα στου 207 (!) ίππους και την τελική κοντά στα 300χλμ/ώρα.

Κάπου εδώ αρχίζει η φαντασία, με τη γεωμετρία να είναι ανάλογη των παραπάνω αριθμών, χτίζοντας μια σχετικά μακρύτερη και ελαφρά φαρδύτερη μοτοσυκλέτα από το «απλό» S 1000 R, από το οποίο δε μπορούν να λείπουν τα αεροδυναμικά «φτεράκια» (λέγε με Winglet).

Τέλος, παρά την όποια ακραία αριθμητική λογική συνοδεύσει το πιθανολογούμενο M 1000 R, η φωνή της «λογικής» θα παραμείνει το 2023 με τη μορφή του S 1000 R. Μεταξύ μας όμως, θέλουμε να δούμε που θα το φτάσει η BMW και από πλευράς επιδόσεων αλλά και εξοπλισμού. Ίδωμεν..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 09:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon