.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 08:45

BMW S1000RR 2023 – Πιο «Μ» από ποτέ!

Μετά την αποκάλυψη του, είδαμε πως το βαυαρικό superbike δέχεται καίριες αναβαθμίσεις σε σημαντικούς τομείς, «δανειζόμενο» αρετές του Μ1000RR.

Στην πρώτη εντύπωση, εκείνη της εικόνας, βλέπουμε περισσότερες γωνίες και πιο επιθετικό σχεδιασμό. Σε αυτό συμβάλλουν δεόντως όχι μόνο τα νέα γραφικά, αλλά και τα αεροδυναμικά φτεράκια, με τα winglets να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Το εν λόγω αεροδυναμικό βοήθημα, φέρεται να μπορεί να προσθέσει ως και 10 κιλά κάθετης δύναμης στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας, περιορίζοντας μεταξύ άλλων τις ανεπιθύμητες (;) σούζες. Πάνω από τους χαρακτηριστικούς από το 2019 διπλούς Led προβολείς, συναντάμε μια μεγαλύτερη ζελατίνα που έρχεται να καλύψει καλύτερα τον αναβάτη, ενώ κλείνοντας στα της όψης, στο πιο αιχμηρό mood έχει κινηθεί και η ελαφρώς επανασχεδιασμένη ουρά.

 ρρ23β.jpg

Στα πιο ουσιαστικά, οι Γερμανοί δεν περιόρισαν τη μεταφορά στοιχείων από το M1000RR μόνο στα πλαστικά, αλλά και στον κινητήρα και τη γεωμετρία του φρεσκαρισμένου μοντέλου. Έτσι, μετά από επανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα η ισχύς φτάνει πια τους 210 και πλέον ίππους, +3 σχεδόν πάνω από τον προκάτοχο, ενώ πολλές μικροαλλαγές υπάρχουν στη γεωμετρία του πλαισίου, με στόχο τη μεγαλύτερη ακρίβεια και την καλύτερη πληροφόρηση του αναβάτη.

 ρρ23α.jpg

Ένα διαφοροποιημένο γρανάζωμα έρχεται να βοηθήσει στην πρόσφυση, με το quickshifter να είναι παρών σε ανεβάσματα αλλά και κατεβάσματα, ρυθμιζόμενο κατά δοκούν για χρήση δρόμου ή πίστας. Μιας και πιάσαμε τα ηλεκτρονικά, στο οπλοστάσιο των βοηθημάτων προστίθεται το Slide Control, που «αισθανόμενο» τη γωνία της μοτοσυκλέτας δίνει δυο επιλογές για το πως θα πλαγιολισθήσει η μοτοσυκλέτα κατά το άνοιγμα του γκαζιού στην έξοδο της στροφής. Ακόμα, χρήσιμο για την πίστα είναι και το Brake Slide Assist που προηγείται του Slide Control. Τέλος, στις επιλογές του ABS υπάρχει πλέον και η επιλογή «Slick».

 ρρ23δ.jpg

Οι επιρροές του M1000RR ολοκληρώνονται με την πανάλαφρη μπαταρία λιθίου, τη θύρα usb, το Hill Control, τον «κόφτη» για την πίστα, τα οδηγικά Modes και τα ανανεωμένα γραφικά στην οθόνη των 6,5’’, με τη διάθεση του μοντέλου να είναι σε τρεις χρωματισμούς, μαύρο, κόκκινο αλλά και το -και πάλι πιο «Μ»- λευκό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 07:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon