.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 10:47

BMW R18 Spirit of Passion – Καύσιμο για την ψυχή από την Kingston Custom

Νέα σχεδιαστική άσκηση βασισμένη στη μοτοσυκλέτα που εξαρχής σχεδιάστηκε για καστομάρισμα.

Η BMW Motorrad σχεδίασε το R18 με κεντρικό γνώμονα την αγορά των custom / cruisers και, πέρα από τον αναμφίβολο εντυπωσιασμό του μεγαλύτερου boxer που έχει μπει ποτέ σε μοτοσυκλέτα της BMW, παραμένει μια cruiser μοτοσυκλέτα με όλα τα βασικά της στοιχεία – μακρύ, βαρύ, απλωτό και αχόρταγα ροπάτο χαμηλά.

Όπως ήδη μας έχει διδάξει η Αμερικανική σχολή των cruisers, το καστομάρισμα είναι αναφαίρετο μέρος της διαδικασίας και φυσικά η BMW δεν περίμενε από μας για να το μάθει. Απεναντίας, έστησε το R18 πάνω σε μια λιτή βάση με στόχο αυτή να αποτελέσει τον καμβά για τα εκατοντάδες κομμάτια που διατίθενται για την προσαρμογή του σε προσωπικά γούστα – με μια εργοστασιακή σειρά εξαρτημάτων που φέρουν την υπογραφή του Roland Sands.

Στο μεταξύ ωστόσο, σε μια κίνηση που θυμίζει τη σειρά των Faster Sons της Yamaha, η BMW εγκαινίασε τη σειρά SoulFuel (Καύσιμο Ψυχής) όπου γνωστοί δημιουργοί custom σχεδιάζουν τη δική τους εκδοχή για το R18. Η αρχή έγινε τον περασμένο Αύγουστο με το Blechmann του Bernhard Naumann και τώρα παρουσιάζεται με πάσα επισημότητα (από τη BMW την ίδια) το δεύτερο SoulFuel μοντέλο: Spirit of Passion, το Πνεύμα του Πάθους.

Πρόκειται για το πόνημα του Γερμανού κατασκευαστή Dirk Oehlerking, ο οποίος περιορίστηκε στο να ντύσει το R18 με ένα εκθαμβωτικό φέρινγκ. Κάτω από αυτό συναντάμε ελάχιστες αλλαγές από το εργοστασιακό μοντέλο, καθώς ο ίδιος ο δημιουργός του custom δήλωσε πως, “το R18 είναι τόσο τέλειο που άφησα την τεχνολογία του ως είχε. Το πλαίσιο είναι 100% αυθεντικό και τόσο καλά μελετημένο που τίποτα δεν θα έπρεπε να αλλάξει πάνω του.”

Όπως επιβεβαιώνει το μάτι, το γιγάντιο φέρινγκ που καλύπτει το κορμί του R18 φέρνει στο παρόν εικόνες από μια παρελθούσα εποχή, ενώ η σίτα στο μπροστινό του μέρος ανακαλούν οικείες εικόνες από αυτοκίνητα εποχής. Το βάψιμο φυσικά ακολουθεί το πατροπαράδοτο μαύρο σχέδιο με λευκά σιρίτια της μοτοσυκλέτας.

Ο Oehlerking άλλαξε λίγο τα τελικά της εξάτμισης και αυτό μόνο για να ταιριάξει καλύτερα με το αισθητικό αποτέλεσμα που είχε στο μυαλό του, ενώ οι προσθήκες του συνεχίστηκαν σε διάφορα περιφερειακά όπως τα φλας και η σέλα.

Δείτε λίγο πιο κάτω τη γκαλερί με τις επίσημες φωτογραφίες του BMW R18 Spirit of Passion

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon