.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 12:54

BMW Motorrad - “Blechmann” R 18

To R 18 cruiser της BMW με τον θηριώδη boxer είναι μια μοτοσυκλέτα που παρακαλά για customizing και τραβά τους απανταχού επιδιδόμενους στο προσφιλές αυτό “σπορ” όπως μια λάμπα τραβά της νυχτοπεταλούδες.

Για την ακρίβεια, το R 18 γεννήθηκε μέσα από μια διαδικασία customizing, αφού η ιδέα ενός cruiser με τον μεγαλύτερο boxer παραγωγής υλοποιήθηκε αρχικά από τον ιαπωνικό οίκο Custom Works Zon, με το όνομα Departed R 18.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο μοντέλο παραγωγής και τα ωραία... τώρα αρχίζουν! Η πρώτη απόπειρα customizing επί του μοντέλου που μπορεί κανείς να αγοράσει από “βιτρίνα”, έγινε από τον καταξιωμένο customizer, Αυστριακό, Bernhard Naumann, του οποίου το παρατσούκλι είναι “Βlechmann” εξ ου και το όνομα της μοτοσυκλέτας.

Αυτό που ήταν ξεχωριστό στην προσέγγιση του Naumann όμως, όταν η BMW Motorrad του ζήτησε επισήμως να “βάλει χέρι” σε ένα stock R 18, ήταν ότι δεν χρησιμοποίησε σχέδια. Η όλη διαδικασία αποτέλεσε έναν αυτοσχεδιασμό, με την δημιουργία να γίνεται πάνω στην μοτοσυκλέτα, ξεκινώντας από την πίσω πλευρά και δουλεύοντας προς τα μπροστά, ισορροπώντας όγκους και συνδυάζοντας στοιχεία, σε real time χρόνο.

Oι μόνοι “οδηγοί” που καθόριζαν την αισθητική και σχεδιαστική εξέλιξη της συγκεκριμένης διαδικασίας customizing, ήταν τα R 5 και R 7 μοντέλα της BMW από το παρελθόν.

Το αποτέλεσμα είναι χάρμα οφθαλμών και αν μη τι άλλο αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει η minimal πλατφόρμα του R 18 για ατελείωτο customizing.

Aκόμα δεν έχουμε δει τίποτα...

Scroll Down για gallery φωτογραφιών 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 10:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon