.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 17:35

Royal Enfield Meteor 350 2021 – Εύκολο cruising με πλοηγό στα όργανα!

Βασισμένο σε ένα ιστορικό όνομα από το παρελθόν της ινδικής εταιρείας, το νέο μικρό cruiser έρχεται να προσφέρει φιλικότητα και μια αναπάντεχη έκπληξη στον εξοπλισμό του.

Το 1952 η Royal Enfield, ακόμη λογιζόμενη ως αγγλική εταιρεία, παρουσίαζε το Super Meteor με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 692 cc. Στόχος του ήταν η αγορά των ΗΠΑ και βασικό του εφόδιο η τουριστική ικανότητα, στοιχείο που του χάρισε μια καλή καριέρα 10 ετών στην αγορά πριν αντικατασταθεί από το μεγαλύτερο Interceptor.

Ως φόρος τιμής σε εκείνη τη μοτοσυκλέτα, το σύγχρονο Meteor αφήνει πίσω του το Super μαζί με έναν κύλινδρο και επαναφέρει το όνομα στο προσκήνιο σε ένα cruiser/roadster υβρίδιο, με τα μαρσπιέ τοποθετημένα στη μέση και λίγο πιο μπροστά.

Στην καρδιά του βρίσκουμε έναν μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα με έναν εκκεντροφόρο και δύο βαλβίδες που αποδίδει 20.2 hp στις 6,100 rpm και 2.8 kgm στις 4,000 rpm για πλήρες (υγρό) βάρος 191 κιλών.

Η απλότητα συνεχίζεται με ένα ζεύγος αναρτήσεων με συμβατικό πιρούνι 41 mm μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων τους. Οι τροχοί του μετρούν διαμέτρους 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, καθώς στα φρένα συναντάμε δίσκους με υποστήριξη από δικάναλο ABS.

Αναμφίβολα ένα σημείο αιχμής στο Meteor 350 είναι το μικρότερο στρογγυλό όργανο που βρίσκεται δεξιά του κοντέρ και φιλοξενεί το Royal Enfield Tripper, ένα turn-by-turn navigation pod όπως το περιγράφει η ίδια η εταιρεία. Πρόκειται για μια συσκευή πλοήγησης που βασίζεται στους χάρτες της Google Maps επικοινωνώντας με το τηλέφωνο του αναβάτη μέσω Bluetooth και της Royal Enfield App. Συνεπώς δεν είναι ακριβώς GPS, παρόλα αυτά αποτελεί μια απλή, έξυπνη και πρακτικότατη προσθήκη που δεν συνηθίζεται (ακόμη) στην παγκόσμια αγορά. Δείτε την περιγραφή του στο βίντεο που ακολουθεί μετά το τέλος του άρθρου.

Το νέο Meteor 350 θα διατεθεί σε τρεις εκδόσεις:

Fireball – Κόκκινο ή κίτρινο χρώμα

Stellar
– κόκκινο, μπλε ή μαύρο ματ ρεζερβουάρ, χρωμιωμένο τιμόνι και εξάτμιση, πλάτη συνεπιβάτη

Supernova
– διχρωμία σε ρεζερβουάρ και καπάκια, επιλογή από premium σέλες και αεροδυναμική ζελατίνα.

Παράλληλα η Royal Enfiend θα το συνοδεύσει από τον αντίστοιχο κατάλογο με γνήσια αξεσουάρ και εξαρτήματα.

Στην Ελλάδα οι πρώτες μοτοσυκλέτες αναμένονται στο τέλος Μαρτίου 2021, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και η τιμή του.

Ιστοσελίδα Meteor 350

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 20:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon